Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
23.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεύτερο πρόστιμο μέσα σε δύο μήνες σε καφενείο στην Καισαριανή

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΔεύτερο πρόστιμο μέσα σε δύο μήνες σε καφενείο στην Καισαριανή
spot_img

Παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με το μηχάνημα πληρωμής με κάρτα (POS).

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου €1.500 σε καφενείο στην Καισαριανή. Μετά από έλεγχο που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου οι επιθεωρητές διαπίστωσαν έλλειψη μηχανισμού (POS) για την ολοκλήρωση των συναλλαγών με τους πελάτες ως όφειλε. Τα παραπάνω αποτελούν παραβάσεις  του άρθρου 65 του Ν. 4446/16 όπως ισχύει και των άρθρων 1 παρ.1 και 8παρ.2 της ΚΥΑ 119899/18-12-2023 (ΦΕΚ 7115/τ.Β’/18-12-23) ως ισχύει).

Στο ίδιο καφενείο είχε επιβληθεί πρόστιμο και τον Ιούλιο, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε «παντελής έλλειψη τιμοκαταλόγου προσφερομένων ειδών».

Η Ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νοθεία μελιού και ελαιολάδου στην Ευρώπη – Η νέα έκθεση του ACN για το 2023

Η νοθεία και η παραποίηση προϊόντος είχε τις περισσότερες ειδοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Προειδοποίησης και Συνεργασίας (ACN) το 2023.

Κ. Κουτσουμανής (EFSA): «H Ευρώπη έχει επιτύχει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας τροφίμων σε όλο τον πλανήτη»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σε αποκλειστική συνέντευξη στο cibum, αναφέρθηκε στη νέα του θέση ως αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της EFSA, και τόνισε την ανάγκη της ολιστικής προσέγγισης των θεμάτων ασφάλειας τροφίμων.

Χαμηλότερη όλων των εποχών, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων

Περίπου 1 στους 3 καταναλωτές είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για το E. coli στον κιμά, για τα βαρέα μέταλλα στις παιδικές τροφές και για τον υδράργυρο στα θαλασσινά. 
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο