Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μειώσουν την σπατάλη τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠώς τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μειώσουν την σπατάλη τροφίμων
spot_img

Προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος με τους τόνους τροφίμων που απορρίπτονται ανέγγιχτα από τους πρωινούς μπουφέδες

Η έκθεση του ΟΗΕ για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ για τον δείκτη απορριμμάτων τροφίμων για το 2024 διαπίστωσε ότι 1,05 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων πήγαν στα σκουπίδια το 2022.

Ένα μεγάλο ποσοστό των τροφίμων αυτό προέρχεται από τους μπουφέδες των ξενοδοχείων που δεν καταναλώνονται από τους πελάτες αλλά οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να καταστρέψουν, ακολουθώντας τους αυστηρούς κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων.

Οποιοδήποτε προϊόν διατροφής εκτίθεται για κατανάλωση και δεν καταναλώνεται από τον πελάτη απορρίπτεται για να μετριάσει τυχόν κινδύνους για την υγεία». Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση των μπουφέδων, όλα τα τρόφιμα που βρίσκονται έξω στους πάγκους πρέπει να απορρίπτονται ακόμη και αν δεν τα έχουν αγγίξει οι πελάτες. 

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να βοηθήσει τα ξενοδοχεία και τις κουζίνες να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων;

Ορισμένα ξενοδοχεία πειραματίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα απόβλητα τροφίμων. 

Ο όμιλος ξενοδοχείων Accor λέει ότι έχει συνεργαστεί με την εταιρεία τεχνολογίας Orbisk για την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στις κουζίνες του. Η ομάδα λέει ότι οι δοκιμές σε 10 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία οδήγησαν σε μείωση 22 τοις εκατό στη σπατάλη τροφίμων σε έξι μήνες. 

Το σύστημα της Orbisk χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας AI για την παρακολούθηση των συστατικών που πετιούνται, σε ποιες ποσότητες και πότε. Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια επιτρέπουν στις ομάδες κουζίνας να εντοπίσουν πού είναι οι μεγαλύτερες απώλειες και να εφαρμόσουν αποκλειστικές λύσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο