Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταματούν τις επιθεωρήσεις υγιεινής σε εστιατόρια – Πρωτόγνωρη επίθεση εναντίον επιθεωρητών στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣταματούν τις επιθεωρήσεις υγιεινής σε εστιατόρια – Πρωτόγνωρη επίθεση εναντίον επιθεωρητών στις ΗΠΑ
spot_img

Απίστευτη εξέλιξη μετά από λουκέτο εστιατορίου λόγω προσβολής από κατσαρίδες.

Τα πάνω κάτω στις επιθεωρήσεις εστιατορίων στο Μέιν των ΗΠΑ έφερε το λουκέτο του δημοφιλούς εστιατορίου DaVinci’s λόγω προσβολής από κατσαρίδες. Ενώ το DaVinci’s άνοιξε ξανά μετά από λίγες ημέρες αφού πληρούσε τις απαιτήσεις αποκατάστασης της πολιτείας, emails που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως κατά τη διάρκεια του κλεισίματος μιας εβδομάδας, ορισμένοι προύχοντες της πόλης συνεργάστηκαν στενά με τους ιδιοκτήτες για να “βρουν το καλύτερο αποτέλεσμα και να στείλουν ένα θετικό μήνυμα”. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν ότι ανώτατος αξιωματούχος της πόλης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και άσκησε πιέσεις στην πολιτεία για να αποτρέψει ένα εκ νέου κλείσιμο του εστιατορίου, αν βρεθεί άλλη κατσαρίδα, αν και το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

- Advertisement -

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πρόκειται για μεγάλο εστιατόριο με 60 εργαζομένους που εξυπηρετεί πάνω από 12.000 επισκέπτες και το λουκέτο οδήγησε αρχικά σε προσωρινή παύση εργασίας για τον Διευθυντή Σχεδιασμού και Επιβολής Κώδικα, Dave Hediger και μη ανανέωση του συμβολαίου του από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ συζητείται και η παραμονή ή μη του επί μακρόν επιθεωρητή εστιατορίων της πόλης. Πάντως το δημοτικό συμβούλιο αρνείται  ότι η απομάκρυνση του Χέντιγκερ είχε οποιαδήποτε σχέση με την κατάσταση.

Τώρα σύμφωνα με το Food Safety News, το δημοτικό συμβούλιο του  Lewiston, αναμένεται να ψηφίσει τον επόμενο μήνα για τον τερματισμό των επιθεωρήσεων των τοπικών εστιατορίων, να διακόψει τον προϋπολογισμό για τις επιθεωρήσεις εστιατορίων και να εξαλείψει την κρατική υπηρεσία που διενεργεί ελέγχους εστιατορίων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα