Βασικός «ένοχος» τα γλυκά που προκάλεσαν ναυτία και διάρροια
Άφησαν το γάμο και έτρεχαν στο νοσοκομείο… Πάνω από 200 καλεσμένοι χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια μετά την κατανάλωση των μολυσμένων τροφίμων που κεράστηκαν σε τελετή γάμου στο Udaipur του Ρατζαστάν, μίας από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία. Τα απανωτά κρούσματα των ασθενειών σε μικρό χρονικό διάστημα προκάλεσαν χάος στο νοσοκομείο Maharana Bhupal. 150 άτομα κατάφεραν να πάρουν εξιτήριο ενώ πάνω από 50 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Παρεξήγηση το νεκρό ποντίκι μέσα σε γαλοπούλα…
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μπορούμε να ψήσουμε τα αγγούρια;
Ο γάμος ήταν μαζικός με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να παρεβρεθούν στην τελετή. Τα παράπονα για προβλήματα υγείας και κυρίως για ναυτία και διάρροια, ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά την κατανάλωση γλυκών και ενός παραδοσιακού ποτού που ονομάζεται «Raab».
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Λοίμωξη και φλεγμονή από ένα κρεμμύδι – Πώς η κοτόσουπα έστειλε μαγείρισσα στα επείγοντα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Προσοχή: Δημοφιλές τζελ μαλλιών της L’OREAL περιέχει επικίνδυνη χημική ουσία – Πώς να το αναγνωρίσετε
Οι αρχές του νοσοκομείου περιόρισαν την πρόσβαση στους ασθενείς, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή μεταξύ των συγγενών. Η αστυνομία της Χαθιπόλ επενέβη για να διαχειριστεί το πλήθος και να αποκαταστήσει την τάξη.
Το τμήμα υγείας έχει συλλέξει δείγματα από τα γλυκά και το Raab για εργαστηριακές δοκιμές για τον προσδιορισμό της αιτίας της μόλυνσης.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Χυμοί φρούτων και λαχανικών για αποτοξίνωση: Μήπως αντί για καλό μας κάνουν κακό; Νέα έρευνα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να κάνετε τα τηγανητά τρόφιμα πιο υγιεινά
Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί επίσημη καταγγελία. Τα τρόφιμα που προσφέρθηκαν στη γαμήλια δεξίωση, λόγω του μεγάλου όγκου τους, δεν αγοράστηκαν από έναν αλλά από πολλούς και διαφορετικούς προμηθευτές. Οι αρχές ανακρίνουν τους διοργανωτές της εκδήλωσης για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις πρακτικές προμήθειας και προετοιμασίας τροφίμων.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.