Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Food Fraud: 80 τόνοι τόνου κατασχέθηκαν στο Βέλγιο

ΑρχικήΝέαFood Fraud: 80 τόνοι τόνου κατασχέθηκαν στο Βέλγιο
spot_img

cibum team

   Αξιωματούχοι ασφάλειας τροφίμων στο Βέλγιο κατάσχεσαν περίπου 80 τόνους τόνου σε 4 μήνες το 2020. Περισσότερο από το 90% των μη συμμορφούμενων προϊόντων εισήχθησαν από την Ασία.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας (FASFC) πήρε 45 δείγματα φρέσκου και κατεψυγμένου τόνου από εμπόρους λιανικής πώλησης και κατεψυγμένου τόνου από χονδρεμπόρους και πραγματοποίησε 92 τύπους ανάλυσης. Να σημειωθεί ότι το 2019, αναλύθηκαν 17 δείγματα και όλα ήταν σύμφωνα.

Για το 2020, το FASFC, επίσης γνωστό ως AFSCA ή FAVV, αποκάλυψε τη χρήση επεξεργασίας με μονοξείδιο του άνθρακα, μια τεχνική που απαγορεύεται για τον τόνο στην Ευρώπη.

Απάτες στα Ψάρια

Ο στόχος των ελέγχων ήταν να εντοπιστεί η χρήση και η συχνότητα τεχνικών απάτης που χρησιμοποιούνται για να κρύψουν την αλλοίωση των ψαριών και αλλάζει το χρώμα από καφέ σε κοκκινωπό για να φαίνονται πιο φρέσκα!.

Οι ερευνητές εξέτασαν διάφορες τεχνικές όπως η προσθήκη χρωστικών, νιτρωδών ή νιτρικών και επεξεργασία μονοξειδίου του άνθρακα.

Περισσότεροι από 35.000 τόνοι τόνου κατασχέθηκαν λόγω επεξεργασίας μονοξειδίου του άνθρακα.

Όταν βρέθηκε μια μη συμμορφούμενη παρτίδα, τα μέτρα περιελάμβαναν καταστροφή ή επανεξαγωγή και επικοινωνία με το δίκτυο απάτης τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πέντε από τα έξι δείγματα βρέθηκε ότι υπέστησαν επεξεργασία μονοξειδίου του άνθρακα.

Σχεδόν τα μισά από 25 δείγματα δεν ήταν σύμφωνα με τα επίπεδα νιτρώδους ή νιτρικού. Δεκαέξι από 29 δοκιμές δεν συμμορφώθηκαν για επιτρεπόμενες ποσότητες ασκορβικού οξέος ενώ 15 δείγματα που εξετάστηκαν για ισταμίνη και πτητικό άζωτο ήταν ικανοποιητικά. Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλά επίπεδα ισταμίνης ενέχει κίνδυνο για την υγεία και δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα ή την κατάψυξη των ψαριών. Η παραγωγή ισταμίνης σχετίζεται με την αποθήκευση σε εσφαλμένες θερμοκρασίες. Η ισταμίνη στον φρέσκο ​​τόνο από τη Σρι Λάνκα συνδέθηκε με την ασθένεια δύο ατόμων στο Βέλγιο τον Αύγουστο του 2020.

Μετά τα αποτελέσματα, η AFSCA συμπεριέλαβε το μονοξείδιο του άνθρακα σε ελέγχους ρουτίνας στο πλαίσιο του σχεδίου ελέγχου το 2021 και αύξησε τις επιθεωρήσεις στις εισαγωγές τόνου από χώρες εκτός ΕΕ.

Το 2020, η Εθνική Μονάδα Ερευνών της FASFC χειρίστηκε σχεδόν 800 υποθέσεις που σχετίζονται με απάτη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι ο τόνος για κονσερβοποίηση υποβλήθηκε σε επεξεργασία με εκχυλίσματα λαχανικών που περιέχουν υψηλή συγκέντρωση νιτρωδών για την αλλαγή του χρώματος των ψαριών. Το 2017, επτά άτομα διερευνήθηκαν ως μέλη της Επιχείρησης Nuta. Ένα χρόνο αργότερα, 79 άτομα συνελήφθησαν στην Επιχείρηση Tarantello και στις επιχειρήσεις Atunali και ATYH 2. Ο David Clarinval, ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας και ΜΜΕ στο Βέλγιο, δήλωσε ότι η δράση δείχνει τις προσπάθειες που κατέβαλε η FASFC για την καταπολέμηση όλων των τύπων απάτης για την προστασία των καταναλωτών.


Δείτε:

Πανελλαδικές: Ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό την ημέρα της εξέτασης; Μπορεί το φαγητό να βελτιώσει την βαθμολογία; 

Συγκινητικό βίντεο του Τσιτσιπά με την οικογένειά του στο δρόμο προς την κορυφή 

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης ανοίγει την «πόρτα» σε μακροπρόθεσμα προβλήματα

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πετυχημένο branding 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan!  

Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί; 

Δημήτρης Ζώτος: Ο ζαχαροπλάστης της Σαντορίνης που έκανε γνωστά τα τοπικά γλυκά, σε όλο τον πλανήτη.

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα 

Δείτε: Τα γλυκά καννόλι του γοητευτικού επιθεωρητή Μονταλμπάνο! 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru

Δείτε: Η Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα της σιόρας Θεόπλαστης 

Δείτε: Τα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο