Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 1η Έκθεση Έρευνας, Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνολογίας

ΑρχικήΝέαΓεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 1η Έκθεση Έρευνας, Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνολογίας
spot_img

cibum team

Τη συνεχή και σταθερή στήριξη του  ΥΠΑΑΤ στο καινοτόμο έργο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Έρευνας, Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο ΥΠΑΑΤ ξεναγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης από τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σπ. Κίντζιο και ομάδα καθηγητών.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  δεν είναι μόνο ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, αλλά για το ΥΠΑΑΤ είναι σταθερός,  πολύτιμος σύμμαχος, γιατί ανταποκρίνεται με συνέπεια στον ιστορικό του ρόλο για εκπαίδευση και έρευνα σε όλους τους τομείς της γεωργικής δραστηριότητας, στον αγροδιατροφικό τομέα.

«Στην Έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα,  παρουσιάζονται σημαντικά καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα, ενώ γίνεται πράξη  η σύνδεση μεταξύ έρευνας – κοινωνίας – οικονομίας», είπε ο ΥΠΑΑΤ και πρόσθεσε ότι η επένδυση στην καινοτομία, την τεχνολογία και τους νέους συνιστά βασική προϋπόθεση για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου γενικότερα αλλά και ειδικότερα όσον αφορά στον αγροδιατροφικό τομέα.

Όπως είπε,  στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης που εκπονεί και υλοποιεί το ΥΠΑΑΤ, έχουν τεθεί ως βασικοί στόχοι η ενίσχυση των νέων, η προώθηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης, η προώθηση της καινοτομίας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα.

«Με βασικά μας «εργαλεία» τη νέα ΚΑΠ  – το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΕΠΑλΘ –  αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης, που μας παρέχουν συνολικά πόρους συνολικά 22 δισ. €, προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις και δράσεις  για την προσαρμογή αγροτικού μας τομέα στα δεδομένα της νέας εποχής» σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Όπως είπε : 

  • Δημιουργούμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με επίκεντρο την

               αγροδιατροφή.

  • Βελτιώνουμε δραστικά την ποιότητα της αγροτικής παραγωγής.
  • Δίνουμε υπεραξία στα ελληνικά προϊόντα.
  • Δημιουργούμε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, όπως το Artemis plus, για την καλύτερη λειτουργία των ελέγχων και την προστασία παραγωγών και καταναλωτών.
  • Επενδύουμε στην ευφυή γεωργία για την αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας.

 Καταλήγοντας, ο κ. Λιβανός  υπογράμμισε ότι το ΥΠΑΑΤ  στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις πρωτοβουλίες όπως αυτή του Γεωπονικού  Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποπνέουν  νέα αντίληψη & προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα, που επενδύουν  στην εκπαίδευση, την τεχνολογία, την έρευνα και καινοτομία.

Δείτε επίσης:

Ξενοδοχεία-εστιατόρια: Το νέο ΦΕΚ για τη μείωση σπατάλης τροφίμων και υλικών συσκευασίας  

“Διαφημίσεις με ανθυγιεινά τρόφιμα βομβαρδίζουν τα παιδιά μας”

Eρευνητές του ΜΙΤ ανέπτυξαν νέα μέθοδο για να απομακρύνουν τον μόλυβδο από το νερό

Κρέας Σκύλου: Προς απαγόρευση η κατανάλωση του στη Νότια Κορέα 

Η Nespresso στα δικαστήρια: έχασε στη διαμάχη για την κατοχύρωση του σχήματος της κάψουλας 

 Η Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno  

Οι νέες προοπτικές της βιομηχανίας τροφίμων από τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες των μπαχαρικών 

Αλλαντίαση (botulism): Η σημασία της εκπαίδευσης των καταναλωτών 

Lidl: Κατάρτιση με μισθό – Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας 

Οι Ιταλοί φοβούνται το… ελληνικό ακτινίδιο 

Με νέες συσκευασίες και όνομα τα προϊόντα Uncle Ben’s στην ελληνική αγορά  

Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα