Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι Καναδοί πίνουν γάλα σε σακούλες;

ΑρχικήΝέαΓιατί οι Καναδοί πίνουν γάλα σε σακούλες;
spot_img

cibum team


Ένα από τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που μπορεί να δει εένας ξένος όταν επισκεφθεί ένα σούπερ μάρκετ στον Καναδά, είναι το γάλα σε σακούλα!

Στο Οντάριο συγκεκριμένα, οι συσκευασίες αυτές του γάλακτος μπορεί να ζυγίζουν μέχρι και 9 κιλά. Απαιτεί κάποια μικρή προσπάθεια λοιπόν για να το απολαύσει κάποιος.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τρεις μεσαίου μεγέθους ασκούς γάλακτος, συσκευασμένους μαζί σε ένα μεγάλο σάκο.

Οι καταναλωτές τοποθετούν τη σακούλα σε μια μεγάλη κανάτα, κόβοντας με ψαλίδι μια μικρή γωνιά από την πλαστική συσκευασία, ώστε να μπορούν να το σερβίρουν. Άλλοι, κάνουν και μια δεύτερη μικρότερη τρύπα για να βοηθούν τον αέρα να βγαίνει. Επειδή λοιπόν δεν είναι πλήρως σφραγισμένο και προστατευμένο μετά το άνοιγμα, το γάλα πρέπει να καταναλώνεται σχετικά γρήγορα.

Το 75% του συνόλου του γάλακτος που πωλείται στο Οντάριο φέρει αυτό το μοναδικό σύστημα συσκευασίας. Οι σακούλες γάλακτος μπορούν επίσης να βρεθούν σε καταστήματα στο Κεμπέκ και τις Ατλαντικές Πολιτείες.

Όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας του ξεχωριστού μετρικού συστήματος.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, τα γυάλινα μπουκάλια εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται για γάλα, αλλά ήταν σημαντική πηγή εξόδων και σπατάλης, καθώς ήταν βαριά στην μεταφορά και έσπαγαν εύκολα. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Καναδάς ασχολήθηκε με τη μετατροπή του μετρικού συστήματος, νομοθετώντας την πώληση των υγρών σε λίτρα. Τα εργοστάσια παραγωγής πλαστικού και χαρτονιού, διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματά τους θα πρέπει να τροποποιηθούν δραματικά ικανοποιήσουν τις νέες απαιτήσεις.

Η DuPont στα τέλη της δεκαετίας του 1960, με πολύ μικρές τροποποιήσεις στη διαδικασία παραγωγής, εισήγαγε τη διαδικασία έγχυσης του γάλακτος σε πλαστικές σακούλες, με σαφή μείωση παράλληλα των πλαστικών αποβλήτων.

Σταδιακά, οι καταναλωτές συνήθισαν την αγορά σάκων γάλακτος και συνειδητοποίησαν ότι υπήρχαν αρκετά πλεονεκτήματα, π.χ. οι κλειστές σακούλες μπορούν να αποθηκευτούν οριζόντια στα ψυγεία, σε σημεία όπου δεν θα χωρούσε μια ψηλή κανάτα.

Ενώ η ασυνήθιστη συσκευασία μπερδεύει ακόμη και τους Καναδούς σε κάποια μέρη της χώρας, σιγά -σιγά κερδίζει υποστήριξη σε άλλα μέρη του κόσμου. Η Sainsbury με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο το 2010 κυκλοφόρησε σακούλες περιεκτικότητας περίπου 946ml, προσφέροντας μια δωρεάν κανάτα ως κίνητρο, με σκοπό τη μείωση των απορριμμάτων. Ορισμένα σχολεία, όπως το Golden Hills Elementary κοντά στην Ομάχα της Νεμπράσκα, επιτρέπουν στα παιδιά να πίνουν γάλα από μικροσκοπικά σακουλάκια της Capri Sun-esque, τα οποία κυκλοφορούν επίσης στη Νότια Αφρική, την Ουγγαρία και την Κίνα. Κυκλοφορεί ακόμα και μπύρα σε σακούλα.

Σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α., όπως στο Ουισκόνσιν, τη Μινεσότα και την Αϊόβα, πωλείται γάλα σε σακούλα, περιεκτικότητας περίπου 1892ml.

Οι σακούλες γάλακτος μπορεί να μη φαίνονται πολύ ελκυστικές με την πρώτη ματιά, αλλά αυτή τη στιγμή όμως φαίνεται πως τα οφέλη τους υπερτερούν των σημερινών πρακτικών συσκευασίας και αποθήκευσης γάλακτος.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα