Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
29.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: διαδικτυακό Summer School για την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαEFSA: διαδικτυακό Summer School για την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

cibum team


  Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), το Πανεπιστήμιο της Πάρμας, η Σχολή Προηγμένων Μελετών για τα Τρόφιμα και τη Διατροφή και το Καθολικό Πανεπιστήμιο Sacred Heart, διοργανώνουν ένα Θερινό Σχολείο για νέους επαγγελματίες για να συζητήσουν τη σημασία της ασφάλειας των τροφίμων και επισιτιστική ασφάλεια στον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων.

Η αυξημένη πολυπλοκότητα των συστημάτων τροφίμων απαιτεί μηχανισμούς διαχείρισης πολλαπλής κλίμακας, οι οποίοι πρέπει να περιλαμβάνουν μια σειρά φορέων από τη δημόσια, την ιδιωτική και την κοινωνία των πολιτών.

Τα πολύπλοκα ζητήματα και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συστημάτων τροφίμων και των αποτελεσμάτων πρέπει να αντιμετωπιστούν από διαφορετικές προσεγγίσεις. Πολυεπιστημονικές και πολυμερείς προσεγγίσεις, που συνδυάζουν πόρους και εμπειρογνωμοσύνη από διάφορους τομείς, θα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τα ζητήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν από έναν μόνο παράγοντα.

Στόχοι της εκδήλωσης

Το 2021 Parma Summer School θα προσφέρει στους νέους ερευνητές την ευκαιρία να μάθουν από μερικούς από τους πιο σημαντικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα των σχετικών με την ασφάλεια των τροφίμων πτυχών, των ολοκληρωμένων συστημάτων τροφίμων.

Δομή της εκδήλωσης

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομάδες συζήτησης που οργανώνονται γύρω από τρεις μελέτες περιπτώσεων:

Μελέτη περίπτωσης 1:  Βιοποικιλότητα και περιβαλλοντική ασφάλεια. Αυτή η συνεδρία θα χρησιμοποιήσει τις μέλισσες ως βασικό παράδειγμα, με επεκτάσεις και σε άλλα οικοσυστήματα για να δείξει τις διαστάσεις της βιοποικιλότητας και της περιβαλλοντικής ασφάλειας.

Μελέτη περίπτωσης 2:  Χημικά μείγματα. Αυτή η μελέτη περίπτωσης θα ασχοληθεί με την εκτίμηση επικινδυνότητας χημικών μειγμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση των μυκοτοξινών.

Μελέτη περίπτωσης 3:  Νέα τρόφιμα και τεχνολογίες. Αυτή η συνεδρία θα αντιμετωπίσει τις τεχνικές, κοινωνικές και κανονιστικές προκλήσεις στις νέες τεχνολογίες τροφίμων , συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης κινδύνου, εστιάζοντας επίσης στην κοινωνική αποδοχή και στην αποδοχή της αγοράς.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αλληλεπίδραση μεταξύ εμπειρογνωμόνων και συμμετεχόντων μέσω διαδραστικών εικονικών δραστηριοτήτων.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει

Το Summer School απευθύνεται κυρίως σε ερευνητές διδακτορικού και νέους ερευνητές, καθώς και σε άλλους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους δημόσιων ιδρυμάτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και ευρωπαϊκών οργανισμών. Η συμμετοχή περιορίζεται σε 300 κατ ‘ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων ομιλητών και άλλων εμπειρογνωμόνων που θα επιλεγούν από την Επιστημονική Επιτροπή. Θα γίνει προσεκτική επιλογή για να εξασφαλιστεί η γεωγραφική ισορροπία και η δίκαιη εκπροσώπηση όλων των ομάδων ενδιαφερομένων.

Πρακτικές πληροφορίες

Η ηλεκτρονική εγγραφή θα ανοίξει στις 14 Ιουνίου 2021 και θα κλείσει στις 30 Ιουνίου 2021. Η εκδήλωση είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες ΕΔΩ. 


Δείτε:Τα γλυκά καννόλι του γοητευτικού επιθεωρητή Μονταλμπάνο! 

Δείτε: Γάλα: Ένα τρόφιμο σύμβολο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ποια είναι η αλλαγή, εξαιτίας της οποίας μπορούμε να πίνουμε γάλα. 

Δείτε: Το σχέδιο της Mondelez International για την Chipita 

Ανατροπή: Τοξικές χημικές ουσίες και σε συσκευασίες φυτικής προέλευσης (plant-based)

Δείτε: Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών. Στις 2 Ιουνίου οι αποφάσεις για την ΟΜΗΡΟΣ 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru  

Δείτε: EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο καθοδήγησης για την αξιολόγηση κινδύνων από χημικά μείγματα  

 Δείτε: ΘΕΜΑ: Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

 Δείτε: Πότε θα αυξηθούν οι τουριστικές ροές. Πόσα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει  

Δείτε: Ξενοδοχεία: πως θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα