cibum team
Στα προ πανδημίας επίπεδα ανακάμπτει η ζαχαροπλαστική στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με στοιχεία της BDSI, της γερμανικής ένωσης της ζαχαροπλαστικής βιομηχανίας, το αλεσμένο κακάο σημείωσε αύξηση 18% το δεύτερο εξάμηνο του 2021, το οποίο μεταφράζεται σε 93,064 τόνους.
Τα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από 11 εταιρείες της ένωσης, δείχνουν μια θετική τάση αναστροφής της ζήτησης, η οποία κάλυψε το χαμένο έδαφος της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το αλεσμένο κακάο σημείωσε πτώση 8,4% το 2020 στη Γερμανία, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 σημείωσε νέα πτώση 8,1%, λόγω των lockdown και της μειωμένης ζήτησης.
Η επιστροφή στην κανονικότητα, με το άνοιγμα της εστίασης, μαζί με τις δεξιώσεις, που ξεκίνησαν και πάλι να επιτρέπονται, βοήθησε τη ζαχαροπλαστική να… ξαναπάρει τα πάνω της.
«Λογικά είμαι στον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα», είπε ένα μέλος της ένωσης.
Τα τελευταία στοιχεία για το αλεσμένο κακάο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κακάο, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, δείχνουν ότι η τάση είναι πανευρωπαϊκή, καθώς σημειώθηκε αύξηση 13,6% σε σχέση με πέρυσι, η οποία μεταφράζεται σε 356.854 τόνους.
Με πληροφορίες από confectionerynews.com
Δείτε επίσης:
Εστίαση: Κατεβάστε την εφαρμογή για επαλήθευση εμβολιασμού των πελατών
FODMAPs στα τρόφιμα: η νέα προσέγγιση στην διατροφή
Κουζίνα φάντασμα: Η νέα παγκόσμια τάση στις επιχειρήσεις εστίασης
ΕΕ: Οι αναθεωρημένοι κανόνες μετά από μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις
Εξαγωγές τροφίμων: Πως να μην πέσετε θύμα απάτης
Καύσωνας: 7 τρόφιμα που ενυδατώνουν. Ανάμεσά τους και το τζατζίκι!
Μοντέλο προσομοίωσης ανάπτυξης Clostridium botulinum σε τρόφιμα