Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Coca-Cola και η Microsoft επενδύουν σε μια… γιγαντιαία σκούπα για διοξείδιο του άνθρακα

ΑρχικήΝέαΗ Coca-Cola και η Microsoft επενδύουν σε μια… γιγαντιαία σκούπα για διοξείδιο του άνθρακα
spot_img

cibum team

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αερίων του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς, με περίπου 33 δισεκατομμύρια τόνους CO2 να εκτιμάται ότι θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα μόνο μέχρι το τέλος του 2021.

Οι κυβερνήσεις, οι επενδυτές και οι καταναλωτές αρχίζουν να ασκούν μεγάλη πίεση στις εταιρείες να αρχίσουν να βρίσκουν λύσεις για τη μείωση των εκπομπών τους, οδηγώντας σε μερικές δημιουργικές λύσεις για τη μείωση και τη δέσμευση αερίων θερμοκηπίου.

Η βιομηχανία δέσμευσης άνθρακα εκτιμάται ότι θα αξίζει 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027 και υπάρχουν αυξανόμενες παραλλαγές της τεχνολογίας που δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται σε αυτήν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η «σκούπα» CO2, που δημιουργήθηκε από μια ελβετική νεοσύστατη εταιρεία, Climeworks και υποστηρίζεται από εταιρείες, όπως η Audi και η Microsoft.

Η Coca-Cola προχώρησε ένα βήμα παραπέρα για να χρησιμοποιήσει το δεσμευμένο διοξείδιο του άνθρακα στα προϊόντα της.

«Πιστεύουμε ότι είναι μία από τις λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Πάτρικ Βιτβάιλερ, επικεφαλής επιχειρησιακής βιωσιμότητας της Coca-Cola HBC Ελβετίας, σε συνέντευξή του στη WSJ. «Το 30 τοις εκατό της παραγωγής μας γίνεται με το ανακυκλωμένο CO2 από την Climeworks».

Η σκούπα CO2 στην Ελβετία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και αποτελείται από 30 αναπνευστήρες σε ένα σύστημα που εκτιμάται ότι μπορεί να τραβήξει 1.500 τόνους CO2 από τον αέρα ετησίως. Είναι ένα ακριβό σύστημα, ωστόσο, και εξακολουθεί να απαιτεί αρκετή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας για να λειτουργήσει. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να καταστεί η τεχνολογία κλιμακούμενη ενώ μειώνεται το κόστος.

Το κόστος του ανακυκλωμένου CO2 που χρησιμοποιεί η Coca-Cola είναι ακριβότερο από αυτό που διατίθεται στο εμπόριο, αλλά είναι μια επένδυση που κάνει η εταιρεία στην προσπάθειά της να μειώσει τις εκπομπές και το αποτύπωμα άνθρακα. Άλλοι τύποι προϊόντων δέσμευσης άνθρακα που χρησιμοποιούν το ανακυκλωμένο CO2 περιλαμβάνουν οδοντόκρεμες, πλαστικά και καύσιμα.

Η Climeworks επέκτεινε επίσης τη λειτουργία της άντλησης άνθρακα σε μια νέα εγκατάσταση στην Ισλανδία, μια επέκταση που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τη Microsoft και θα πρέπει να μπορεί να αντλήσει τέσσερις φορές περισσότερο CO2 από την αντίστοιχη ελβετική.

Πηγή: etftrends.com

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα