Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελλάδα ενημέρωσε τρεις χώρες για κίνδυνο δηλητηρίασης από ελληνικά μπιφτέκια κοτόπουλο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Ελλάδα ενημέρωσε τρεις χώρες για κίνδυνο δηλητηρίασης από ελληνικά μπιφτέκια κοτόπουλο
spot_img

Τα μολυσμένα με σαλμονέλα ελληνικά μπιφτέκια εξάγονται σε Γαλλία, Κύπρο και Βουλγαρία.

Οι Ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF, τρεις χώρες για σοβαρό κίνδυνο από μπιφτέκια κοτόπουλο ελληνικής παραγωγής. Τα μπιφτέκια εξάγονται σε Βουλγαρία, Κύπρο, και Γαλλία.

Προηγήθηκε μαζική ανάκληση στις 30 Αύγουστου όταν μετά από  διενέργεια ελέγχων από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου σαλμονέλα σε προϊόντα της εταιρείας ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε , διαπιστώθηκε πως το μπιφτέκι κοτόπουλο κατεψυγμένο ΒΙΚΡΕ.

Το μολυσμένο προϊόν έχει ημερομηνία ανάλωσης 01/06/2025 και ημερομηνία κατάψυξης 01/06/2024 και αριθμό παρτίδας/LOT: 000-24-153-002.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Κατά τα άλλα, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, ενίοτε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Ορισμένοι άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωστήσουν ή να παρουσιάσουν συμπτώματα. Ωστόσο, ενδέχεται να μεταδώσουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο