cibum team
Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Γαστρονομική Ολυμπιάδα της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε το έντονο ενδιαφέρον του ρωσικού κοινού στη φημισμένη διεθνώς μεσογειακή ελληνική κουζίνα. Η εν λόγω διοργάνωση γαστρονομικής επίδειξης πραγματοποιήθηκε, από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Περμ της Ρωσίας με τη συμμετοχή πλέον των 500 chefs από τη ρωσική Ομοσπονδία και χώρες από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε σειρά ειδικών διαγωνισμών μαγειρικής τεχνικής και γνώσης παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς η προσέλευση επαγγελματιών σεφ και κοινού ήταν μεγάλη.
Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα προετοίμασε το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας και, την 11η Σεπτεμβρίου, συμμετείχε σε master class παρασκευής και επίδειξης ελληνικών πιάτων με τον Βrand Exclusive Chef Χρήστο Νάνο, που εργάζεται στη Ρωσία τα τελευταία έξι χρόνια. Την επόμενη ημέρα, 12 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΤ συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι και πάνελ συζήτησης με γενικό θέμα την «Ανάπτυξη του Γαστρονομικού τουρισμού στις Περιφέρειες της Ρωσίας ». Στο πάνελ, ο ΕΟΤ Ρωσίας είχε την ευκαιρία να προβάλει τον ελληνικό γαστρονομικό τουρισμό, ως καθοριστικό θεματικό τουριστικό προϊόν για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι γαστρονομικές παρουσιάσεις στη Ρωσία συνεχίζονται, με τη συμμετοχή του ΕΟΤ, στην πόλη Ουλάν Ουντέ στην Άπω Ανατολή της Σιβηρίας από 15-17/09/21, όπου διοργανώνονται master class και εκδηλώσεις του προγράμματος των γαστρονομικών δρόμων ” Great Silk Road “, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Αφαίρεση βιολογικού σήματος από παραγωγό πορτοκαλιών στη Λακωνία. Χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα!
Νέο Τρόφιμο: Παραγωγή πρωτεΐνης από… αέρα!
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;
Απίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!
Σύνοψη νομοθεσίας ΕΕ: Τρόφιμα βαθειάς κατάψυξης
Φάκελος ΝΕΡΟ: Υπάρχει επάρκεια στην Ελλάδα;
Η επιδημία Giardiasis στην Ιταλία από μολυσμένο νερό βρύσης
Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
Μόλυνση τροφίμων: Ποια τρόφιμα είναι επιρρεπή σε ποια παθογόνα και γιατί