ΑρχικήΝέαΗ Nestlé και άλλες μάρκες ανακαλούν παγωτά μολυσμένα με καρκινογόνο ουσία

Η Nestlé και άλλες μάρκες ανακαλούν παγωτά μολυσμένα με καρκινογόνο ουσία

cibum team

Η FACUA-Consumidores en Acción ανέφερε ότι αρκετές παρτίδες προϊόντων του εργοστασίου παγωτού Froneri στην Ισπανία- υπεύθυνο για προϊόντα της Nestlé, της Milka, Toblerone, Nuii, Oreo, Princesa, La Lechera και Smarties- μολύνθηκαν κατά λάθος με οξείδιο του αιθυλενίου, ένα αέριο που χρησιμοποιείται ως αντιμικροβιακό, είναι εύφλεκτο και έχει καρκινογόνες επιδράσεις.

Από την ελβετική πολυεθνική μάρκα, υπάρχουν 46 ποικιλίες παγωτού που έχουν αποσυρθεί από την αγορά λόγω αυτού του γεγονότος. Υπάρχει ήδη μια λίστα με τα επηρεαζόμενα τμήματα, η οποία διαδόθηκε εσωτερικά από τις αλυσίδες Carrefour, Dia και Covirán, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι η λίστα αυτή δεν είναι πλήρης επειδή αποτελεί «μέρος των ειδοποιήσεων απόσυρσης προϊόντων Froneri».

- Advertisement -

Η κατάποση του αερίου, η οποία απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία. Η κατασκευαστική εταιρεία επισημαίνει ότι η ποσότητα του αιθυλενοξειδίου «είναι αμελητέα στο τελικό προϊόν», μικρότερη από το νόμιμο όριο των 0,02 mg / kg, και ότι δεν προκαλεί μεγάλη ζημιά.

Το εργοστάσιο εξήγησε ότι «δεν επηρεάζεται καμία κατηγορία προϊόντων στο σύνολό της και δεν επηρεάζονται απαραίτητα όλα τα προϊόντα που παράγονται με τον ίδιο αριθμό παρτίδας. Η ίδια παρτίδα διαθέτει πολλές σειρές προϊόντων, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούσαν αυτό το πρόσθετο και άλλα όχι ».

- Advertisement -

Πηγή: The Epoch Times

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μετά τα κρούσματα σαλμονέλωσης στη Λαμία: Οι “γκρίζες ζώνες” και το παράδοξο της νομοθεσίας για τη Salmonella στο κοτόπουλο – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης εξηγεί τις διαφορές στα μικροβιολογικά κριτήρια για τη Salmonella στο κοτόπουλο και το παράδοξο του Κανονισμού 2073/2005.

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.