Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
24 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé και άλλες μάρκες ανακαλούν παγωτά μολυσμένα με καρκινογόνο ουσία

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé και άλλες μάρκες ανακαλούν παγωτά μολυσμένα με καρκινογόνο ουσία
spot_img

cibum team

Η FACUA-Consumidores en Acción ανέφερε ότι αρκετές παρτίδες προϊόντων του εργοστασίου παγωτού Froneri στην Ισπανία- υπεύθυνο για προϊόντα της Nestlé, της Milka, Toblerone, Nuii, Oreo, Princesa, La Lechera και Smarties- μολύνθηκαν κατά λάθος με οξείδιο του αιθυλενίου, ένα αέριο που χρησιμοποιείται ως αντιμικροβιακό, είναι εύφλεκτο και έχει καρκινογόνες επιδράσεις.

Από την ελβετική πολυεθνική μάρκα, υπάρχουν 46 ποικιλίες παγωτού που έχουν αποσυρθεί από την αγορά λόγω αυτού του γεγονότος. Υπάρχει ήδη μια λίστα με τα επηρεαζόμενα τμήματα, η οποία διαδόθηκε εσωτερικά από τις αλυσίδες Carrefour, Dia και Covirán, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι η λίστα αυτή δεν είναι πλήρης επειδή αποτελεί «μέρος των ειδοποιήσεων απόσυρσης προϊόντων Froneri».

Η κατάποση του αερίου, η οποία απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία. Η κατασκευαστική εταιρεία επισημαίνει ότι η ποσότητα του αιθυλενοξειδίου «είναι αμελητέα στο τελικό προϊόν», μικρότερη από το νόμιμο όριο των 0,02 mg / kg, και ότι δεν προκαλεί μεγάλη ζημιά.

Το εργοστάσιο εξήγησε ότι «δεν επηρεάζεται καμία κατηγορία προϊόντων στο σύνολό της και δεν επηρεάζονται απαραίτητα όλα τα προϊόντα που παράγονται με τον ίδιο αριθμό παρτίδας. Η ίδια παρτίδα διαθέτει πολλές σειρές προϊόντων, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούσαν αυτό το πρόσθετο και άλλα όχι ».

Πηγή: The Epoch Times

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα