Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé και άλλες μάρκες ανακαλούν παγωτά μολυσμένα με καρκινογόνο ουσία

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé και άλλες μάρκες ανακαλούν παγωτά μολυσμένα με καρκινογόνο ουσία
spot_img

cibum team

Η FACUA-Consumidores en Acción ανέφερε ότι αρκετές παρτίδες προϊόντων του εργοστασίου παγωτού Froneri στην Ισπανία- υπεύθυνο για προϊόντα της Nestlé, της Milka, Toblerone, Nuii, Oreo, Princesa, La Lechera και Smarties- μολύνθηκαν κατά λάθος με οξείδιο του αιθυλενίου, ένα αέριο που χρησιμοποιείται ως αντιμικροβιακό, είναι εύφλεκτο και έχει καρκινογόνες επιδράσεις.

Από την ελβετική πολυεθνική μάρκα, υπάρχουν 46 ποικιλίες παγωτού που έχουν αποσυρθεί από την αγορά λόγω αυτού του γεγονότος. Υπάρχει ήδη μια λίστα με τα επηρεαζόμενα τμήματα, η οποία διαδόθηκε εσωτερικά από τις αλυσίδες Carrefour, Dia και Covirán, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι η λίστα αυτή δεν είναι πλήρης επειδή αποτελεί «μέρος των ειδοποιήσεων απόσυρσης προϊόντων Froneri».

Η κατάποση του αερίου, η οποία απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία. Η κατασκευαστική εταιρεία επισημαίνει ότι η ποσότητα του αιθυλενοξειδίου «είναι αμελητέα στο τελικό προϊόν», μικρότερη από το νόμιμο όριο των 0,02 mg / kg, και ότι δεν προκαλεί μεγάλη ζημιά.

Το εργοστάσιο εξήγησε ότι «δεν επηρεάζεται καμία κατηγορία προϊόντων στο σύνολό της και δεν επηρεάζονται απαραίτητα όλα τα προϊόντα που παράγονται με τον ίδιο αριθμό παρτίδας. Η ίδια παρτίδα διαθέτει πολλές σειρές προϊόντων, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούσαν αυτό το πρόσθετο και άλλα όχι ».

Πηγή: The Epoch Times

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σοκ: 30% αυξήθηκε το κόστος παρασκευής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη Pizza Margherita Index του Bloomberg.

EFSA: Μεγάλη μείωση της ανώτερης ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – Προκαλεί τριχόπτωση!

Από 300 μg/ημέρα πάει στα 255 μg/ημέρα - H αλωπεκία επιλέχθηκε από την ομάδα της EFSA ως το κρίσιμο τελικό σημείο στο οποίο βασίζεται ένα UL για το σελήνιο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα