Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022
29.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζημιογόνα η πανδημία για τα McDonald’s στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΖημιογόνα η πανδημία για τα McDonald’s στην Ελλάδα
spot_img

cibum team

Ζημιογόνα αποδείχθηκε η πανδημία για τα McDonald’s και την Premier Capital Ελλάδας, η οποία διαχειρίζεται το brand στη χώρα μας.

Ειδικότερα ο τζίρος της διαμορφώθηκε πέρυσι σε 37,57 εκατ. ευρώ (-8% από το 2019), τα μεικτά κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό 11% (14,13 εκατ.), ενώ η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 320 χιλ. ευρώ, από κέρδη 1,43 εκατ. το 2019.

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις του 2020, τα καταστήματα της εταιρείας λειτουργούσαν για αρκετούς μήνες πέρυσι μόνο με υπηρεσίες διανομής (delivery), παράδοσης στο κατάστημα (take away) και παράδοση στον δρόμο (drive thru), καθώς είχε απαγορευθεί η παρουσία καθήμενων πελατών στα καταστήματα της εστίασης γενικότερα για την περίοδο μέσα Μαρτίου έως αρχές Μαΐου 2020 και το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνεται, η εταιρεία συνέχισε την ανακαίνιση των εστιατορίων της. Παράλληλα, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για τον περιορισμό του κόστους και την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος χρήσης, η Premier Capital συνεχίζει τη συνεργασία με ανεξάρτητο κέντρο διανομής με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο των αγορών και την καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων της.

Οι περιορισμοί στη λειτουργία των εστιατορίων συνεχίστηκαν μέχρι τον Μάιο του 2021, όταν άρχισαν σιγά-σιγά να επαναλειτουργούν οι διάφοροι τομείς της οικονομίας.

Με όλα αυτά, η εταιρεία έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις καθώς και το επενδυτικό της πλάνο για το 2021 σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία νέων εστιατορίων. Συνεχίζει την ανακαίνιση των εστιατορίων της και έχει ήδη προχωρήσει στο άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου στο Ίλιον τον Μάρτιο του 2021 και ενός ακόμη, του 26ου του δικτύου, στη Μεταμόρφωση πριν από μερικές ημέρες.

Με πληροφορίες από imerisia.gr

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία

Βιώσιμη διαχείριση στην ελληνική αλυσίδα βιομηχανίας τροφίμων – Μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Οι κρίσιμοι παράγοντες, των πρακτικών και των επιδόσεων της βιώσιμης διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού (SSCM) στην Ελλάδα
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα