Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζημιογόνα η πανδημία για τα McDonald’s στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΖημιογόνα η πανδημία για τα McDonald’s στην Ελλάδα
spot_img

cibum team

Ζημιογόνα αποδείχθηκε η πανδημία για τα McDonald’s και την Premier Capital Ελλάδας, η οποία διαχειρίζεται το brand στη χώρα μας.

Ειδικότερα ο τζίρος της διαμορφώθηκε πέρυσι σε 37,57 εκατ. ευρώ (-8% από το 2019), τα μεικτά κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό 11% (14,13 εκατ.), ενώ η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 320 χιλ. ευρώ, από κέρδη 1,43 εκατ. το 2019.

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις του 2020, τα καταστήματα της εταιρείας λειτουργούσαν για αρκετούς μήνες πέρυσι μόνο με υπηρεσίες διανομής (delivery), παράδοσης στο κατάστημα (take away) και παράδοση στον δρόμο (drive thru), καθώς είχε απαγορευθεί η παρουσία καθήμενων πελατών στα καταστήματα της εστίασης γενικότερα για την περίοδο μέσα Μαρτίου έως αρχές Μαΐου 2020 και το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνεται, η εταιρεία συνέχισε την ανακαίνιση των εστιατορίων της. Παράλληλα, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για τον περιορισμό του κόστους και την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος χρήσης, η Premier Capital συνεχίζει τη συνεργασία με ανεξάρτητο κέντρο διανομής με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο των αγορών και την καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων της.

Οι περιορισμοί στη λειτουργία των εστιατορίων συνεχίστηκαν μέχρι τον Μάιο του 2021, όταν άρχισαν σιγά-σιγά να επαναλειτουργούν οι διάφοροι τομείς της οικονομίας.

Με όλα αυτά, η εταιρεία έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις καθώς και το επενδυτικό της πλάνο για το 2021 σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία νέων εστιατορίων. Συνεχίζει την ανακαίνιση των εστιατορίων της και έχει ήδη προχωρήσει στο άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου στο Ίλιον τον Μάρτιο του 2021 και ενός ακόμη, του 26ου του δικτύου, στη Μεταμόρφωση πριν από μερικές ημέρες.

Με πληροφορίες από imerisia.gr

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Τα δοχεία με μπαχαρικά οι βασικοί “ένοχοι” για την παρουσία παθογόνων στις οικιακές κουζίνες

Για πρώτη φορά εξετάστηκαν τα βαζάκια με μπαχαρικά όσον αφορά τη διασταυρούμενη μόλυνση - Μεταφέρουν περισσότερα παθογόνα και μικροοργανισμούς από οποιοδήποτε άλλο οικιακό εξοπλισμό!

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα