ΑρχικήΝέαΖημιογόνα η πανδημία για τα McDonald’s στην Ελλάδα

Ζημιογόνα η πανδημία για τα McDonald’s στην Ελλάδα

cibum team

Ζημιογόνα αποδείχθηκε η πανδημία για τα McDonald’s και την Premier Capital Ελλάδας, η οποία διαχειρίζεται το brand στη χώρα μας.

Ειδικότερα ο τζίρος της διαμορφώθηκε πέρυσι σε 37,57 εκατ. ευρώ (-8% από το 2019), τα μεικτά κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό 11% (14,13 εκατ.), ενώ η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 320 χιλ. ευρώ, από κέρδη 1,43 εκατ. το 2019.

- Advertisement -

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις του 2020, τα καταστήματα της εταιρείας λειτουργούσαν για αρκετούς μήνες πέρυσι μόνο με υπηρεσίες διανομής (delivery), παράδοσης στο κατάστημα (take away) και παράδοση στον δρόμο (drive thru), καθώς είχε απαγορευθεί η παρουσία καθήμενων πελατών στα καταστήματα της εστίασης γενικότερα για την περίοδο μέσα Μαρτίου έως αρχές Μαΐου 2020 και το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνεται, η εταιρεία συνέχισε την ανακαίνιση των εστιατορίων της. Παράλληλα, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για τον περιορισμό του κόστους και την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος χρήσης, η Premier Capital συνεχίζει τη συνεργασία με ανεξάρτητο κέντρο διανομής με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο των αγορών και την καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων της.

- Advertisement -

Οι περιορισμοί στη λειτουργία των εστιατορίων συνεχίστηκαν μέχρι τον Μάιο του 2021, όταν άρχισαν σιγά-σιγά να επαναλειτουργούν οι διάφοροι τομείς της οικονομίας.

Με όλα αυτά, η εταιρεία έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις καθώς και το επενδυτικό της πλάνο για το 2021 σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία νέων εστιατορίων. Συνεχίζει την ανακαίνιση των εστιατορίων της και έχει ήδη προχωρήσει στο άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου στο Ίλιον τον Μάρτιο του 2021 και ενός ακόμη, του 26ου του δικτύου, στη Μεταμόρφωση πριν από μερικές ημέρες.

- Advertisement -

Με πληροφορίες από imerisia.gr

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.