Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα σελίδα για ΜΕΒΓΑΛ: Σήμερα οι υπογραφές στο deal Θεοδωρόπουλου – Χατζάκου με CVC

ΑρχικήΝέαΝέα σελίδα για ΜΕΒΓΑΛ: Σήμερα οι υπογραφές στο deal Θεοδωρόπουλου – Χατζάκου με CVC
spot_img

cibum team

Νέα σελίδα ανοίγει για την γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ.

Σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου, ολοκληρώνεται η είσοδος του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην ΜΕΒΓΑΛ με ποσοστό 21,5%, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μερίδιο και στην εταιρεία Νίκας.

Οι σημερινές υπογραφές θα σημάνουν και την έξοδο της Vivartia –την οποία πρόσφατα απέκτησε το επενδυτικό fund CVC Capital- από τη γαλακτοβιομηχανία.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και ο στόχος να ενισχυθεί οικονομικά η Vivartia, η οποία αντιμετωπίζει αρκετές οικονομικές δυσκολίες, και πρόσφατα η Γενική Συνέλευση της εταιρείας ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 194,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν ζημιές παρελθουσών χρήσεων.

Σε ό,τι αφορά το deal για τη ΜΕΒΓΑΛ, σημειώνεται ότι η οικογένεια Χατζάκου διατηρεί, ήδη, το 43% της εταιρείας και ως εκ τούτου με απόκτηση επιπλέον 43% σε σύμπραξη με τον κ. Θεοδωρόπουλο (21,5%), οι δύο μέτοχοι θα έχουν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

Η ΜΕΒΓΑΛ έκλεισε το 2020 με αύξηση του τζίρου της κατά 3%, ενώ το 2019, σύμφωνα τον ισολογισμό της, ο τζίρος είχε αυξηθεί 1,68% στα 113,667 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από reporter.gr

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα