Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηλεκτρονική εφαρμογή στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη για B2B χονδρικό εμπόριο

ΑρχικήΝέαΗλεκτρονική εφαρμογή στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη για B2B χονδρικό εμπόριο
spot_img

cibum team


   Με την εφαρμογή e-Λαχαναγορά παρέχεται η δυνατότητα οι χρήστες της να κάνουν παραγγελία, να αναζητήσουν τις κοντινότερες επιχειρήσεις με ελάχιστη παραγγελία, να κάνουν τις πληρωμές με κάρτα ή μετρητά, καθώς και να επιλέξουν delivery ή παραλαβή από το κατάστημα.ο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς χαιρετίζει την είσοδο της Κεντρικής Λαχαναγοράς στην ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο εκδήλωσης που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/6/21 στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στη διοίκηση του ΟΚΑΑ ενόψει της παρουσίασης της πλατφόρμας και των λειτουργιών του «e-Λαχαναγορά» από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολο Αποστολάκο.

Το Επιμελητήριο, πέραν της υποστήριξης στην αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς (ΣΕΚΛΑ), στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού, πολύ δε μάλλον του ψηφιακού εκσυγχρονισμού και με δεδομένο ότι πάντα προωθεί και υποστηρίζει πολιτικές για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του συνόλου των επιχειρήσεων-μελών του.

Η εφαρμογή «e-Λαχαναγορά», αναφέρεται σε B2B επιχειρήσεις και επαγγελματίες διάφορων κατηγοριών χονδρικού εμπορίου όπως φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, μυρωδικά. Με την εφαρμογή e-Λαχαναγορά παρέχεται η δυνατότητα οι χρήστες της να κάνουν την παραγγελία, να δουν το ιστορικό των παραγγελιών και αναλυτικές πληροφορίες, να αναζητήσουν τις κοντινότερες επιχειρήσεις με ελάχιστη παραγγελία, να κάνουν τις πληρωμές με κάρτα ή μετρητά, καθώς και να επιλέξουν delivery ή παραλαβή από το κατάστημα.

 

Η Κεντρική Λαχαναγορά στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη είναι τοπόσημο για την τοπική επιχειρηματικότητα στον κλάδο των τροφίμων και σημείο αναφοράς για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, αφού καταλαμβάνει έκταση 260 στρεμμάτων, στα οποία δραστηριοποιούνται περίπου 350 επιχειρήσεις, που προμηθεύουν το μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας. Διακινεί το 1/5 της εγχώριας παραγωγής φρούτων και λαχανικών, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο συνολικός τζίρος εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 1,5 δις ευρώ. Αποτελεί βασικό κρίκο για τη διατροφή και το εμπόριο, αφού μέσω αυτής διατίθενται προϊόντα 30.000 παραγωγών, μεμονωμένων ή συνεταιρισμών και τροφοδοτούνται περισσότερες από 25.000 επιχειρήσεις για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του πληθυσμού. Οι εγκαταστάσεις της εκσυγχρονίζονται διαρκώς με έργα όπως η ανακατασκευή μέρους του οδικού δικτύου της λαχαναγοράς, η αλλαγή ασφαλτοτάπητα, η ανακατασκευή τμημάτων στις ράμπες, η κατασκευή νέας περίφραξης, ενώ το νέο ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο των μισθώσεων επιτρέπει την είσοδο νέων, δυναμικών επιχειρήσεων.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνει πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελληνική οικονομία χρειάζεται οργανωμένα και ολοκληρωμένα επιχειρησιακά σχήματα, όπως αυτό της Κεντρικής Λαχαναγοράς, που αντλούν πόρους, προάγουν την επιχειρηματικότητα, ενισχύουν τον υγιή ανταγωνισμό και ανταποδίδουν ποιότητα υπηρεσιών στους πολίτες, στον ευαίσθητο κλάδο των τροφίμων. Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πάρκων τροφίμων στα Βαλκάνια και, με μεθοδικές κινήσεις, προχωρά στην ψηφιακή εποχή.

Πηγή: euro2day

Δείτε επίσης:

Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί; 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας 

Δημήτρης Ζώτος: Ο ζαχαροπλάστης της Σαντορίνης που έκανε γνωστά τα τοπικά γλυκά, σε όλο τον πλανήτη. 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

«Ο Νίκος ο γλύκας»: Πώς να διαλέγετε καρπούζι 

Η αναγκαιότητα της αποταμίευσης: Ένας δύσκολος δρόμος με πολλαπλά οφέλη  

Γκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον ΕΦΕΤ! 

Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα 

Έρευνα ΒΕΑ: οι επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις  

Ελβετία: δημοψήφισμα για τη χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων 

Ε.Ε.: τα vegan προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιούν όρους γαλακτοκομικών προϊόντων  

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπλήρωση της βιταμίνης D Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Trinity College Dublin, ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα της επίτευξης της βέλτιστης κατάστασης βιταμίνης D σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Παρά τη σημαντική έρευνα σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες της βιταμίνης D, τα επίπεδα ανεπάρκειας βιταμίνης D παραμένουν υψηλά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Nutrition [Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024]. Η Δρ Margaret M. Brennan, βοηθός ερευνητή, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Trinity College και πρώτη συγγραφέας, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές διαφορές στα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και να συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος της έλλειψης βιταμίνης D για την υγεία του πληθυσμού". Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK,) και για κάθε άτομο, υπολόγισαν την εξατομικευμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού επιπέδου υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB), το οποίο είναι το μήκος κύματος του ηλιακού φωτός που προκαλεί τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της βιταμίνης D και των αλληλεπιδράσεών τους αποκάλυψε νέες γνώσεις. Η πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η περιβαλλοντική UVB αναδεικνύεται σε κρίσιμο προγνωστικό παράγοντα της κατάστασης της βιταμίνης D, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δέχεται σχετικά λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Η δεύτερη είναι ότι η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το επίπεδο χοληστερόλης και η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης D επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ανταποκρίνονται στην UVB. Για παράδειγμα, καθώς αυξάνεται ο ΔΜΣ και η ηλικία, μειώνεται η ποσότητα της βιταμίνης D που παράγεται ως απόκριση στην UVB. Η καθηγήτρια Lina Zgaga, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και κύρια ερευνήτρια, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές συνέπειες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη απομάκρυνσης από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, προς εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της κατάστασης της βιταμίνης D". Η Rasha Shraim, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και συν-κυρίαρχος της μελέτης δήλωσε: "Η μελέτη μας αναδεικνύει επίσης την επίδραση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας οι φυσικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι η προσέγγισή μας ενθαρρύνει τους μελλοντικούς ερευνητές και τους φορείς δημόσιας υγείας να ενσωματώσουν αυτούς τους παράγοντες στο έργο τους για την υγεία και τις ασθένειες". Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι το χειρόγραφό τους θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα