Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ινδία: 25 νεκροί από δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση τοξικού λικέρ

ΑρχικήΝέαΙνδία: 25 νεκροί από δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση τοξικού λικέρ
spot_img

cibum team

  Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφότου ήπιαν τοξικό αλκοόλ στη βόρεια Ινδία, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

«Έως αυτή τη στιγμή, 25 άνθρωποι έχουν πεθάνει και κάποιοι άλλοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και λαμβάνουν φροντίδα. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αγιάμπ Σινγκ, ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το αλκοόλ είχε αγοραστεί την Πέμπτη από ένα κατάστημα δύο αδελφών.

Τα καταστήματα πώλησης αλκοόλ στην πολιτεία Ούταρ Πραντές είχαν κλείσει στο πλαίσιο της καραντίνας που επιβλήθηκε στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού.

Όμως, την ώρα που ο αριθμός των μολύνσεων έχει αρχίσει να μειώνεται, το Ούταρ Πραντές επέτρεψε εκ νέου την πώληση αλκοόλ σε ορισμένες περιοχές, την 11η Μαΐου, σε περιορισμένο ωράριο λειτουργίας.

Ο τρόπος παρασκευής του λικέρ που προκάλεσε τη δηλητηρίαση, δεν έχει διευκρινιστεί. Όμως, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία εξαιτίας του αλκοόλ που παρασκευάζεται σε παράνομα αποστακτήρια, όπου έχουν πρόσβαση και οι φτωχότεροι.
Από τα πέντε δισεκατομμύρια λίτρα αλκοόλ που καταναλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα, περίπου το 40% παράγεται παράνομα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αλκοολούχων Ποτών και Οίνου της Ινδίας.

Το ποτό συχνά εφοδιάζεται με μεθανόλη – μια εξαιρετικά τοξική μορφή αλκοόλ που μερικές φορές χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό – για να αυξήσει την ισχύ του. Σε περίπτωση κατάποσης, η μεθανόλη μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, βλάβη στο ήπαρ και θάνατο.

Πέρυσι, 98 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια πολιτεία του Πουντζάμπ μετά από κατανάλωση παγωμένου ποτού. Και το 2019, περίπου 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη βορειοανατολική πολιτεία Assam, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάτες φυτειών τσαγιού.

Δείτε: Τα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι  

Δείτε: Νέα έρευνα: σαλάτες και φρούτα διώχνουν το άγχος  

Δείτε: Ξενοδοχεία: πως θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια  

Δείτε: Εστίαση: ο Χαρδαλιάς προειδοποιεί για το «αντάρτικο» στο θέμα της μουσικής 

Δείτε: Απίστευτο: το καρπούζι υπήρξε σύμβολο ρατσισμού! 

Δείτε: Nοθεία φέτας: Ο πρόεδρος της ΔΟΦ Ιωάννης Βιτάλης ξεκαθαρίζει τη θέση του  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Η Ελληνική Chipita περνάει στα χέρια της Mondelēz International. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά 

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Δείτε: O ρόλος της EFSA και η επιτροπή ΒΙΟΗΑΖ που έχει χρώμα ελληνικό   

Δείτε: Αρχίζουν τα… όργανα στην εστίαση. Μουσική στις 28- 29 Μαΐου ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας  

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: Η σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι γιατί… τα πιρούνια δεν είναι φτυάρια, το ανοιχτό στόμα αξιοθέατο και το φαγητό μόνο δικό μας! 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η σήψη μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα