Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Πίτσα Μαργαρίτα: Η Ιστορία της πιο δημοφιλούς πίτσας στον κόσμο

Τι λέει ο θρύλος για τη Βασίλισσα Μαργαρίτα που είχε κουραστεί από την γκουρμέ γαλλική κουζίνα του παλατιού

Το πιτόγυρο στη Νέα Υόρκη λέγεται σάντουιτς… Η δικαίωση του Σαλονικιού!

Οι 5 ορισμοί του σάντουιτς, σύμφωνα με το νόμο- Ποιος και που μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη σάντουιτς

Cheesecake: Η καταγωγή του είναι από τη… Σάμο! Η απλή συνταγή του Αθηναίου του Ναυκρατίτη

Το δημοφιλές γλυκό προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και μετράει περισσότερα από 4.000 χρόνια ζωής

Όταν ο Ρούσβελτ κήρυξε πόλεμο στις μπανανόφλουδες!

Ο τρόμος της μπανάνας στις αρχές του 20ου αιώνα στη Νέα Υόρκη

Πατητήρι κρασιού 2.700 ετών ανακαλύφθηκε στο Ιράκ

Το παλαιότερο βιομηχανικό οινοπιεστήριο στη βόρεια Μεσοποταμία

Dorito’s: Η ιστορία του μεξικάνικου σνακ που γεννήθηκε στη Disneyland

Το success story του… εύφλεκτου πλην δημοφιλούς σνακ

Πέθανε ο “πατέρας του τιραμισού” σε ηλικία 93 ετών

«Μαζί του κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του Τρεβίζο»

Ο τσιγκούνης Τζακ και η απίστευτη ιστορία της κολοκύθας του Halloween!

Οι δοξασίες και οι Ιρλανδικοί μύθοι για την τρομακτική κολοκύθα

Πριν από 2.700 χρόνια οι ευρωπαίοι κατανάλωναν ροκφόρ και μπύρα!

Η αγάπη του ανθρώπου για το τυρί και τη μπύρα κρατάει σχεδόν τρεις χιλιετίες.

Bar code: Κοντεύει τα 50 και δίνει τη σκυτάλη στους… “απογόνους” του !

Νέα επανάσταση στις αγορές των καταναλωτών

Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών: το πιο… «ευέλικτο» τρόφιμο

Κάθε Ιταλός καταναλώνει 27 κιλά ζυμαρικά το χρόνο… μόνος του!

Iαπωνικό ουίσκι: H “αθόρυβη” Παγκόσμια άνοδος και αναγνώριση- Ένα Yamazaki κοστίζει 257.000€!

Η ιστορία του πρώτου Ιαπωνικού αποστακτηρίου ουίσκι.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο