Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Οι Έλληνες θέλουν αλλά… δεν μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος

Νέα, επικαιροποιημένη μελέτη για τη χορτοφαγία στην Ελλάδα - Έχουμε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό παμφάγων στην Ευρώπη - Τα όσπρια κυριαρχούν στις προτιμήσεις για τρόφιμα φυτικής προέλευσης

Λειτουργικό ρόφημα από καφέ και πυρηνέλαιο ανέπτυξαν επιστήμονες τροφίμων

Ο εμπλουτισμός του καφέ με πυρηνέλαιο θα μπορούσε να ενισχύσει τα οφέλη για την υγεία και να προωθήσει τη βιωσιμότητα

Τα σνακ είναι μία από τις λίγες ικανοποιήσεις του σημερινού παγκόσμιου καταναλωτή – Έρευνα της Mondelēz International

Οι παγκόσμιες τάσεις στα σνακ - Έρευνα σε καταναλωτές από 12 χώρες

Το ελληνικό οινοποιείο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη – Ψηφιακή εφαρμογή ελέγχει την ποιότητα του κρασιού

 Μια startup φέρνει την ελληνική οινοποιία στην εποχή της τεχνίτης νοημοσύνης

Η “ψεύτικη” σοκολάτα μονόδρομος για τον κλάδο της ζαχαροπλαστικής

Όπως όλα δείχνουν ο φυσικός σπόρος του  κακαόδεντρου, τελικά θα αντικατασταθεί από νέες μεθόδους παρασκευής σοκολάτας

Οι επιστήμονες έστειλαν σπόρους σόγιας σε τροχιά και έκαναν “Διαστημική ζύμωση” – Οι διαφορές με τη ζύμωση στη γη

Πρώτη ζύμωση τροφίμων στο διάστημα: Ευκαιρίες και προκλήσεις του «διαστημικού terroir»

Ελληνικές επιτραπέζιες ελιές σε… σκόνη που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης

Συμπλήρωμα διατροφής, από ελληνικές επιτραπέζιες βιολογικές ελιές, κατά της χοληστερίνης Σε νέους δρόμους οδηγεί την ελληνική ελαιοκομία η επικείμενη κυκλοφορία στην ευρωπαϊκή αγορά, ενός εκχυλίσματος...

Εκτυπώνει τρόφιμα και τα μαγειρεύει επί τόπου με υπέρυθρες! Νέο επιστημονικό επίτευγμα

Σχεδιασμό με επίκεντρο τον χρήστη, τη μηχανολογία, την επιστήμη των τροφίμων, τη χημεία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ανάλυση Αγοράς Τροφίμων GCC 2025-2030: Τάσεις, προκλήσεις και δυνατότητες ανάπτυξης

Η ζήτηση για υγιεινά και βιολογικά τρόφιμα συνεχίζει να αυξάνεται.

Πρωτεΐνη από απόβλητα: Η καινοτομία που υπόσχεται βιώσιμη διατροφή

Ένα πολλά υποσχόμενο βήμα προς ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων.

Νερό που οδηγεί σε απώλεια βάρους δημιουργούν ερευνητές

Τροφή του μέλλοντος το νερό αδυνατίσματος! Εκτός από ενυδατική δράση, προκαλεί και κορεσμό λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες.

Mπορεί το ChatGPT να χρησιμοποιηθεί στην αισθητηριακή αξιολόγηση τροφίμων; Μελέτη

Παραδόξως, οι απαντήσεις του ChatGPT ήταν συντριπτικά θετικές, ακόμη και για συνταγές που περιελάμβαναν ασυνήθιστα συστατικά.

EURIMAC: Λανσάρισμα νέας σειράς ζυμαρικών χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για υγιεινή και γευστική επιλογή

Μία νέα σειρά ζυμαρικών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη παρουσίασε πρόσφατα στην αγορά η EURIMAC, η εταιρεία πίσω από το γνωστό brand ΜΑΚΒΕΛ.

Γιατί κολλάμε με τα βίντεο φαγητού στα social media;

Τελικά, αξίζουν την προσοχή μας;

Ποια είναι τα ελληνικά μακαρόνια που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Ελληνικά σπαγγέτι, πένες, κριθαράκι και λινγκουίνι που εμποδίζουν την αύξηση του σακχάρου και επιταχύνουν τον κορεσμό

Προκλήσεις και κανονιστικές πτυχές των νανοϋλικών στα τρόφιμα

Τα νανοϋλικά προσφέρουν πολλά υποσχόμενες εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων, ενισχύοντας την ασφάλεια, την ποιότητα και τη λειτουργικότητα. Ωστόσο, οι μοναδικές ιδιότητές τους απαιτούν αυστηρή αξιολόγηση και ρύθμιση.

Εστιατόρια: Η αυτοματοποίηση η νέα τάση στις κουζίνες – Μπορούν όμως τα ρομπότ να αντικαταστήσουν τους μάγειρες;

Τα "ρομπότ σεφ" θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση πολλών από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία των εστιατορίων, αλλά υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την ικανοποίηση των πελατών

Γιατί η γενιά Z δεν τρώει αρκετά φρούτα και λαχανικά

Τα ευρήματα της έκθεσης Vegocracy Report.

Μπύρες με γεύση φρούτων η νέα τάση στα αλκοολούχα

Η νέα τάση που αλλάζει τη βρετανική αγορά μπύρας.

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης