Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δώρα Χριστουγέννων: Σοκολάτα αντί για κρασί η νέα τάση

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΔώρα Χριστουγέννων: Σοκολάτα αντί για κρασί η νέα τάση
spot_img

 Έρευνα αποκαλύπτει πώς οι καταναλωτές σκοπεύουν να απολαύσουν περισσότερο αυτές τις γιορτές.

Σύμφωνα με έρευνα από την Golin σε συνεργασία με την Dynata για λογαριασμό της Ferrero το 56% των ενηλίκων προτιμά να κάνει δώρο, αλλά και να παίρνει ως δώρο γιορτινές σοκολάτες αντί για κρασί, να παρακολουθεί χριστουγεννιάτικες ταινίες, να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους και να συμμετέχουν σε γιορτινά πάρτι μεταξύ άλλων. Βέβαια η Ferrero πίσω από την έρευνα έιναι παγκόσμια σοκολατοβιομηχανία με δημοφιλής μάρκες όπως Ferrero Rocher, Nutella, Kinder και Royal Dansk.

- Advertisement -

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από τις 12 έως τις 20 Νοεμβρίου σε 2.002 ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω. Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα είναι πως το 46% δεν αποκαλύπτουν ότι τα φαγητά που σερβίρουν είναι αγορασμένα και λένε ψέματα πως είναι σπιτικά ενώ το 64% επιτρέπουν στον εαυτό τους να αφεθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και να καταναλώσουν περισσότερα γλυκά και εδέσματα.

Το  65% των ενηλίκων πηγαίνει στο σουπερμάρκετ πιο πολλές φορές από το συνηθισμένο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, το 57% των ενηλίκων ψήνει επιπλέον εορταστικές λιχουδιές, ώστε να έχουν υπολείμματα μετά τις γιορτές, και το  72% των ενηλίκων είπε ότι θα προτιμούσε να λαμβάνει σοκολάτα ή καραμέλα στις κάλτσες τους αντί για τσίχλες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα