Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Βέλγοι το τερμάτισαν! Εναλλακτικό κρέας από… μαμούθ!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΟι Βέλγοι το τερμάτισαν! Εναλλακτικό κρέας από... μαμούθ!
spot_img

Η βελγική startup Paleo συναντά τη βιοχημεία για να φέρει στους καταναλωτές τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία στο εναλλακτικό, φυτικό κρέας. Το πιο ιδιαίτερο προϊόν που αναπτύσσει είναι φυτικό κρέας… μαμούθ.

Η Paleo είναι μια βελγική startup, η οποία ειδικεύεται στις εναλλακτικές κρέατος. Χρησιμοποιεί ζύμωση ακριβείας για να δημιουργήσει αίμη (πλούσια σε σίδηρο πρωτεΐνη στους μύες των ζώων)  που βρίσκεται συνήθως στο βόειο κρέας, το κοτόπουλο, το χοιρινό, το αρνί και τον τόνο, για να κάνει τη γεύση, την οσμή, την αίσθηση και την εμφάνιση να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο αυθεντικό κρέας.

Το εναλλακτικό φυτικό κρέας της Paleo δεν διαφέρει, όμως, μόνο στην πολυαισθητηριακή γευστική εμπειρία, αλλά και σε ποικιλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Food Dive, η startup αναπτύσσει ένα συστατικό που θα δημιουργήσει μια εντελώς νέα γευστική αίσθηση: μαμούθ φυτικής προέλευσης. Ναι, μπορεί αυτό το ζώο να έχει εξαφανιστεί, αλλά οι ειδικοί της εταιρείας ανέλυσαν το DNA των μαμούθ που βρέθηκαν θαμμένα στον πάγο, και δημιούργησαν ένα νέο είδος πρωτεΐνης κρέατος με βάση το νεκρό ζώο. Ισχυρίζονται πως η αίμη του μαμούθ έχει ισχυρότερο άρωμα και γεύση, αν και συνήθως εξαρτάται από τα συστατικά με τα οποία χρησιμοποιείται, καθώς και από την εφαρμογή του.

Η Paleo προτείνει πως οι πρωτεΐνες αίμης τους μπορούν, επίσης, να ωθήσουν ακόμα και τους φανατικούς κρεατοφάγους να κάνουν πιο υγιεινές εναλλακτικές επιλογές χωρίς κρέας, αλλά χωρίς να στερηθούν τίποτα από τη γεύση, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την αγορά αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, σύμφωνα με τους δημιουργούς της εταιρείας, Hermes Sanctorum  και Andy de Jong, η πρωτεΐνη αίμης βιοδιαθέσιμο τον σίδηρο, μαζί με την γεύση κρέατος στο τελικό προϊόν.

Επιπλέον, η τεχνολογία ζύμωσης ακριβείας ξεπερνά τους αυστηρούς περιορισμούς της Ευρώπης σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα , αν και το εάν θα θεωρούνταν προϊόν ΓΤΟ από τους καταναλωτές ή άλλες ομάδες παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα.

Αν και υπάρχουν ήδη και άλλες εταιρείες που διαθέτουν εναλλακτικές κρέατος με αίμη, όπως η Impossible Foods και η Motif FoodWorks,  η Paleo αυτοπροσδιορίζεται ως η μόνη εταιρεία με χαρτοφυλάκιο διαφορετικών επιλογών αίμης, είπε η Sanctorum. Και η ποικιλία στο χαρτοφυλάκιο πρωτεΐνης μπορεί να καλύψει τις διαφορετικές και ποικίλες ανάγκες των καταναλωτών στο εναλλακτικό κρέας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο