Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής γλυκών με πιστοποίηση NSF

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΟ πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής γλυκών με πιστοποίηση NSF
spot_img

Εκτυπωτής γλυκών με δυνατότητα μεγάλης κλίμακας παραγωγής.

Πηγαίνοντας τη ζαχαροπλαστική ένα βήμα παραπέρα, εργαστήριο στο Λος Άντζελες, εκτυπώνει τρισδιάστατα γλυκά και σοκολάτες σε οποιοδήποτε σχήμα, από χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων μέχρι υπερήρωες.

- Advertisement -

Οι σεφ του ζαχαροπλαστείου, χρησιμοποιούν για την εκτύπωση την κλασική μέθοδο παραγωγής ζαχαρόπαστας, αναμειγνύοντας νερό, ζάχαρη και φυτικό άμυλο.

Σύμφωνα με το συνιδρυτή του «Sugar Lab», Kyle von Hasseln, το «ψηφιακό αρτοποιείο» διαθέτει τον πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωτή τροφίμων με πιστοποίηση NSF, παγκοσμίως. Υποστηρίζεται επίσης πως είναι ο μοναδικός που λειτουργεί σε κλίμακα, με δυνατότητα εκτύπωσης χιλιάδων προϊόντων μέσα σε ένα βράδυ, ώστε να μπορούν να παραλαμβάνουν οι σεφ το πρωί.

Σύμφωνα με το Euronews, το ταξίδι του Hasseln στον κόσμο των δημιουργιών μαγειρικής ζάχαρης ξεκίνησε όταν ήταν φοιτητής στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνια. Αγόρασε έναν παραδοσιακό τρισδιάστατο εκτυπωτή και άρχισε να τον περιεργάζεται και να πειραματίζεται με συστατικά.

«Πρέπει πρώτα να δουλέψει κανείς με έναν σεφ και να έχει έναν στόχο, να ερευνήσει ποια συστατικά θέλει, να τα προμηθευτεί, να τα ανακατέψει, να τα δοκιμάσει πριν καν μπουν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή και να καταλάβει τις δυνατότητές τους. Και μετά από την τρισδιάστατη εκτύπωση, υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς με αυτό το αντικείμενο που θα παραχθεί», είπε ο Hasseln στο Euronews.

 Ο Jonathan Solomon είναι ο επικεφαλής σεφ στο Sugar Lab και μοιράζεται το ίδιο πάθος. «Πραγματικά νιώθω ότι αρχίζω να δουλεύω για το μέλλον του φαγητού. Το μέλλον των επιδορπίων. Η μελλοντική τεχνολογία θα βρίσκεται μια μέρα στην κουζίνα όλων, όχι αύριο, αλλά νωρίτερα από ότι νομίζουμε», είπε.

Πηγή: Euronews

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα