Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tritordeum: Το νέο δημητριακό που κερδίζει φανατικούς φίλους

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςTritordeum: Το νέο δημητριακό που κερδίζει φανατικούς φίλους
spot_img

Αποτέλεσμα φυσικής διασταύρωσης, και όχι Γενετικά Τροποποιημένος Οργανισμός.

Το Tritordeum είναι ένα καινοτόμο δημητριακό, μια διασταύρωση σκληρού σίτου και κριθαριού. Δημιουργήθηκε ως πιθανή νέα καλλιέργεια δημητριακού πριν από περίπου 40 χρόνια από μια ομάδα επιστημόνων ενός σε ερευνητικό ινστιτούτο στην Ισπανία.

Είναι αποτέλεσμα φυσικής διασταύρωσης, και όχι ένας Γενετικά Τροποποιημένος Οργανισμός. Όπως το σιτάρι, έτσι και το tritordeum μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων διατροφής με βάση τα δημητριακά, σε μορφή αλεύρου, σιμιγδαλιού και βύνης. Ως εκ τούτου, τα τελικά προϊόντα μπορεί να είναι ψωμί, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, μπύρα, νιφάδες, ζύμη πίτσας, μπισκότα και πολλά άλλα. Τα σημαντικά χαρακτηριστικά του tritordeum είναι η σύνθεση και η λειτουργικότητά του και η βιώσιμη καλλιέργειά του.

Σε σύγκριση με το σιτάρι, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη σύνθεση της γλουτένης και στην περιεκτικότητα σε λουτεΐνη. Επιπλέον, το tritordeum έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, λιπαρά οξέα και αμυλάσες.

Το tritordeum αυτή τη στιγμή καλλιεργείται σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Αυστραλία, 90% σε συμβατικό και 10% σε βιολογικό. Διατίθεται στο εμπόριο σε 10 χώρες στην Ευρώπη. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε αναλυτικό άρθρο που παρουσιάζει τις ιδιότητες του tritordeum και εξηγεί γιατί είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση στο σιτάρι και το κριθάρι.

Κατεβάστε το άρθρο του CEO της Vivagran, Etienne Vassilidis σχετικά με το tritordeum.

Στην ελληνική αγορά αλεύρι tritordeum διαθέτουν οι Μύλοι Κρήτης σε επαγγελματικές συσκευασίες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο