Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρώσιμες συσκευασίες: Οι τελευταίες εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμηςΒρώσιμες συσκευασίες: Οι τελευταίες εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας
spot_img

Η συσκευασία βοηθά στην προστασία των τροφίμων από την αλλοίωση και επί του παρόντος, πολλά τρόφιμα είναι τυλιγμένα σε πλαστικό. Ωστόσο, οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις του πλαστικού όταν καταλήγει στο περιβάλλον, έχουν ωθήσει τους ερευνητές να εξερευνήσουν εναλλακτικά υλικά συσκευασίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μπορούν να καταναλωθούν μαζί με τα τρόφιμα που προστατεύουν. Παρακάτω είναι μερικές πρόσφατες εργασίες που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά της ACS* που αναφέρουν την πρόοδο προς τα βρώσιμα υλικά συσκευασίας τροφίμων. 

«Βιοενεργά πεπτίδια: Μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση στα χημικά συντηρητικά για τη συντήρηση τροφίμων»
Journal of Agricultural and Food Chemistry,
14 Οκτωβρίου 2021 
Σε αυτήν την ανασκόπηση των βιοδραστικών πεπτιδίων, οι ερευνητές περιγράφουν τα οφέλη από τη χρήση αυτών των ενώσεων για τη διατήρηση των τροφίμων. Συζητούν επίσης την τελευταία έρευνα για την ενσωμάτωσή τους σε βρώσιμα φιλμ και επικαλύψεις, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν αυτά τα πρόσθετα στα τρόφιμα που προστατεύουν.

«Μόσχευμα Lauryl Gallate με καταλύτη λακκάσης σε χιτοζάνη για βελτίωση των αντιοξειδωτικών και υδρόφοβων ιδιοτήτων του»
Biomacromolecules
Οκτ. 3, 2021 
Η χιτοζάνη, μια χημικά τροποποιημένη μορφή χιτίνης, η οποία λαμβάνεται συνήθως από τους εξωσκελετούς των θαλασσινών, δοκιμάζεται από πολλούς ερευνητές ως βάση για εναλλακτικά πλαστικά. Εδώ, οι ερευνητές πρόσθεσαν μια φαινολική ένωση που ονομάζεται lauryl gallate στη χιτοζάνη με μια διαδικασία που ονομάζεται εμβολιασμός και έδειξαν ότι το προκύπτον υλικό έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως βρώσιμο επίχρισμα.    

«Αποτελεσματικότητα πλαστικοποίησης και χαρακτηριστικά μονοσακχαριτών, δισακχαριτών και πολυσακχαριτών χαμηλού μοριακού βάρους για υλικά με βάση το άμυλο»
ACS Sustainable Chemistry & Engineering
3 Οκτωβρίου 2021 
Ως ένα βήμα προς ένα νέο υλικό συσκευασίας, οι ερευνητές αξιολόγησαν διάφορα μόρια ζάχαρης , ή μόρια που θα μπορούσαν να κάνουν τα φιλμ με βάση το άμυλο πιο ευέλικτα. Το άμυλο είναι βιοδιασπώμενο και βρώσιμο και επομένως είναι καλός υποψήφιος για συσκευασία που μπορούν να καταναλωθεί μαζί με το τρόφιμο.

* Η American Chemical Society (ACS) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με την έγκριση του Αμερικανικού Κογκρέσου. Η αποστολή της ACS είναι να προωθήσει την επιστήμη της χημείας και τους επαγγελματίες της προς όφελος της Γης και όλων των ανθρώπων. Η Εταιρεία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην προώθηση της αριστείας στην εκπαίδευση των επιστημών και στην παροχή πρόσβασης σε πληροφορίες και έρευνα σχετικά με τη χημεία μέσω των πολλαπλών ερευνητικών λύσεων, των περιοδικών με κριτές, των επιστημονικών συνεδρίων, των ηλεκτρονικών βιβλίων και του εβδομαδιαίου περιοδικού ειδήσεων  Chemical & Engineering News. Τα περιοδικά της ACS είναι από τα πιο δημοφιλή, πιο αξιόπιστα και πιο διαβασμένα στην επιστημονική βιβλιογραφία. Ωστόσο, η ίδια η ACS δεν διεξάγει χημική έρευνα. Ως ηγέτης στις λύσεις επιστημονικής πληροφόρησης, το τμήμα CAS συνεργάζεται με παγκόσμιους καινοτόμους για να επιταχύνει τις ανακαλύψεις κάνοντας επιμέλεια και, συνδέοντας και αναλύοντας την επιστημονική γνώση του κόσμου. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο