Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Υγιεινός ηδονισμός»: Η νέα τάση στα χρώματα τροφίμων και ποτών

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις«Υγιεινός ηδονισμός»: Η νέα τάση στα χρώματα τροφίμων και ποτών
spot_img

Τα γήινα χρώματα στα τρόφιμα δεν είναι πλέον αναγκαιότητα – Η Gen Z θέλει τόλμη και… φαντασία.

H Γερμανική εταιρεία χρωμάτων τροφίμων GNT, κορυφαία στον κλάδο Coloring foods διερεύνησε πώς βλέπουν οι σημερινοί καταναλωτές τα χρώματα στα τρόφιμα και τα ποτά. Η έρευνα αποκάλυψε μια ισχυρή νέα τάση της γενιάς Generation Z που την ονόμασε «υγιεινός ηδονισμός». Ο υγιής ηδονισμός σύμφωνα με την εταιρεία, σημαίνει μία στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα υγιεινά για τον οργανισμό, ηθικά για τον πλανήτη αλλά και τολμηρά στην εμφάνιση μέσω πιο έντονων χρωμάτων.

Η νέα γενιά καταναλωτών είναι ριζοσπαστική, ποικιλόμορφη και ψηφιακά εγγενής – και αλλάζει γρήγορα την παγκόσμια στάση απέναντι στα τρόφιμα και τα ποτά.  Οι αγοραστές της Gen Z είναι αφοσιωμένοι στην ολιστική ευεξία και παράλληλα προωθούν ενεργά περιβαλλοντικές και κοινωνικές ατζέντες μέσω των αγορών τους. Ταυτόχρονα, η αφοσίωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει ότι ο οπτικός αντίκτυπος είναι πιο σημαντικός από ποτέ.

Αυτή η καταναλωτική συμπεριφορά μπορεί να περιγραφεί ως «Υγιής Ηδονισμός». Αυτή η στροφή αναμένεται να πυροδοτήσει μια παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για εντυπωσιακά προϊόντα. Από τα σαγηνευτικά υγιεινά σνακ μέχρι τις καλειδοσκοπικές λιχουδιές TikTok, η τάση δείχνει έναν τρόπο ζωής που είναι παιχνιδιάρικος, μελετημένος, αλλά και θρεπτικός.

Η ανάλυση του GNT διαπίστωσε ότι οι ψυχεδελικοί χρωματικοί συνδυασμοί λειτουργούν πλέον σε αρμονία με συστατικά που τονώνουν το μυαλό για να αξιοποιήσουν την ευημερία της νέας εποχής. Οι φωτεινοί, αντικρουόμενοι χρωματικοί συνδυασμοί μπορούν επίσης να επιτρέψουν στις επωνυμίες να δημιουργήσουν «ενάρετα» προϊόντα που ικανοποιούν την επιθυμία για δημιουργικότητα και αυτοέκφραση.

Η Maartje Hendrickx, Market Development Manager στον Όμιλο GNT, δήλωσε: «Ο υγιής ηδονισμός έχει απήχηση στη νέα γενιά συνειδητών καταναλωτών που είναι αποφασισμένοι να ξαναγράψουν τους κανόνες. Για να αξιοποιήσουν την τάση, οι επωνυμίες πρέπει να γιορτάσουν αυτή την “αναστάτωση” και να υιοθετήσουν μια νέα οπτική γλώσσα για προϊόντα που είναι τόσο υγιεινά όσο και φιλικά προς το περιβάλλον. Τα γήινα χρώματα δεν είναι πλέον αναγκαιότητα – ήρθε η ώρα να είστε τολμηροί, δημιουργικοί και να κάνετε τους ανθρώπους να χαμογελούν».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο