Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι αναζητούν όσοι επιλέγουν το μαγείρεμα στο σπίτι και απορρίπτουν το φαγητό έξω

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΤι αναζητούν όσοι επιλέγουν το μαγείρεμα στο σπίτι και απορρίπτουν το φαγητό έξω
spot_img

Έκθεση 2024 της Mintel, για τις τάσεις στην οικιακή μαγειρική.

    Σε μια έκθεση της Mintel’s UK για το Mαγείρεμα στην Eγχώρια Aγορά η οποία εξέτασε τη στάση των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στο μαγείρεμα στο σπίτι, τα αποτελέσματα έδειξαν πως σε ποσοστό 46%, οι καταναλωτές προτιμούν να μαγειρεύουν τα πάντα από το μηδέν. Έναντι ενός 30% περίπου, που έδειξε πως χρησιμοποιούν κάποια προετοιμασμένα στοιχεία στα γεύματα τους, και ένα περίπου 15% που προτιμά έτοιμα γεύματα.

   Η έκθεση εξέτασε γενικά τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι καταναλωτές για να εξοικονομήσουν χρήματα όταν μαγειρεύουν στο σπίτι και τις ευκαιρίες για τις επωνυμίες να τοποθετηθούν ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τους καταναλωτές που μαγειρεύουν στο σπίτι. Αυτή η έκθεση καλύπτει τις στάσεις των καταναλωτών, τη συμπεριφορά των καταναλωτών, τις τάσεις της βιομηχανίας, τις προκλήσεις της αγοράς και τα στατιστικά στοιχεία για την αγορά οικιακής μαγειρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Το να κάνετε τα γεύματα πιο υγιεινά είναι ο κύριος λόγος για το μαγείρεμα των γευμάτων εντελώς/μερικώς από την αρχή, με πάνω από τους μισούς οικιακούς μάγειρες να αναφέρουν αυτή τους την ανάγκη. Προχωρώντας προς τα εμπρός, το ενδιαφέρον για την υγιεινή διατροφή αναμένεται να αποκτήσει περαιτέρω δυναμική, υπογραμμίζοντας την πιεστική ανάγκη για προϊόντα συντόμευσης και έτοιμα γεύματα που θα καθησυχάζουν τους καταναλωτές για τα διαπιστευτήριά τους καλύτερα για εσάς.

    Σχεδόν οι μισοί από τους οικιακούς μάγειρες λένε ότι οι ανησυχίες για τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα τους έχουν κάνει να μαγειρεύουν στο σπίτι περισσότερο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Συστατικά των γευμάτων, όπως το επεξεργασμένο κρέας, τα υποκατάστατα κρέατος και οι σάλτσες μαγειρέματος, αντιμετωπίζουν αυξανόμενο έλεγχο εάν αυτό το θέμα συνεχίσει να συγκεντρώνει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Αυτό δείχνει μια ευκαιρία για λιγότερο επεξεργασμένες παραλλαγές και την πρόταση των κατεψυγμένων τροφίμων χωρίς συντηρητικά να κερδίσουν την εύνοια. 

   Η τάση μείωσης του κρέατος είναι πλέον σταθερά κυρίαρχη. Με το ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα να αναμένεται να αυξηθεί, αυτό θα ενισχύσει τη συνάφειά της προς τα εμπρός. Με τους μισούς ενήλικες να αναζητούν περισσότερες οδηγίες για το πώς να προσφέρουν περισσότερη γεύση σε γεύματα χωρίς κρέας, αυτό δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία για συστατικά γεύματος χωρίς κρέας, καθώς και για σάλτσες και καρυκεύματα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο