Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
25.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξεμένουν από κρέας τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα!

ΑρχικήΝέαΞεμένουν από κρέας τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα!
spot_img

cibum team

Να εξαφανιστούν από τα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ κινδυνεύουν τα κρέατα τις επόμενες ημέρες.

Ορισμένα από τα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος της Βρετανίας θα ξεμείνουν από διοξείδιο του άνθρακα (CO2) μέσα σε πέντε ημέρες, αναγκάζοντάς τα να σταματήσουν την παραγωγή και επηρεάζοντας τις προμήθειες στους λιανοπωλητές τροφίμων, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του λόμπι της βιομηχανίας.

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι απαραίτητο συστατικό στη συσκευασία προϊόντων κρέατος (και άλλων τροφών) καθώς αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων, αλλά και για την αναισθητοποίηση των ζώων, πριν τη σφαγή.

Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου ανάγκασε αρκετούς εγχώριους προμηθευτές ενέργειας να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους και έχει οδηγήσει σε κλείσιμο dyo μονάδες λιπασμάτων, που παράγουν περίπου το 60% του CO2, που χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και όλα αυτά την ώρα που ήδη η Βρετανία αντιμετωπίζει την μεγάλη έλλειψη οδηγών φορτηγών, λόγω της πανδημίας, αλλά και του Brexit.

«Τα μέλη μας λένε ότι έχουν προμήθειες CO2 μόνο για τις επόμενες 5,10 ή 15 ημέρες. Χωρίς CO2 ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει» είπε ο Νικ Αλεν, από τη Βρετανική Ενωση Επεξεργαστών Κρέατος, στο Sky News.

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέχρι πόσο πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.

Έφηβος έχασε την όραση και την ακοή του, από τα junk food!

Οι τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη αλάτι και λιπαρά, χωρίς καμία θρεπτική αξία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο