ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚουνούπια και νεκρή σαύρα σε γαλακτοκομικά - Η απίστευτη εικόνα που κατέγραψαν...

Κουνούπια και νεκρή σαύρα σε γαλακτοκομικά – Η απίστευτη εικόνα που κατέγραψαν οι Επιθεωρητές Υγείας σε παραγωγική μονάδα

4 λεπτά ανάγνωσης

Κατασχέσεις τόνων προϊόντων που θα έβαζαν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία

Τα θέματα υγιεινής σε καταστήματα και εγκαταστάσεις τροφίμων στην Ινδία παραμένουν σοβαρότατο πρόβλημα, με συχνές αναφορές για παραβιάσεις. Η κακή υγιεινή, τα μολυσμένα συστατικά και οι ρυθμιστικές αδυναμίες συχνά θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

- Advertisement -

Οι αρχές διεξήγαγαν πρόσφατα μια επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Shakti Milk and Milk Products στο Raghunathpally Mandal, στην περιοχή Jangaon του κρατιδίου της Τελανγκάνα, αποκαλύπτοντας πολλαπλές παραβιάσεις που σχετίζονται με τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Τα ευρήματα έχουν εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη συμμόρφωση της μονάδας με τους βασικούς υγειονομικούς κανόνες.

Κουνούπια μέσα στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Οι χειριστές τροφίμων δεν ακολουθούσαν τις σωστές υγειονομικές πρακτικές κατά την επεξεργασία και το χειρισμό. Διαπιστώθηκαν επίσης δομικές ελλείψεις, όπως κατεστραμμένη οροφή και δάπεδο στον χώρο ψύξης. Οι επιθεωρητές βρήκαν παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων οικιακών μυγών και κουνουπιών, σε αποθηκευμένο γκι, ενώ μια νεκρή σαύρα ανακαλύφθηκε κοντά σε είδη διατροφής. Επιπλέον, παρατηρήθηκαν ιστοί αράχνης στην οροφή.

- Advertisement -

Πρόσθετα λάθη στη συμμόρφωση περιελάμβαναν την απουσία βασικών αρχείων, όπως αρχεία καταγραφής ελέγχου παρασίτων και αναφορές ανάλυσης νερού. Οι επιθεωρητές βρήκαν επίσης ακάθαρτο και σκουριασμένο εξοπλισμό, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα συντήρησης της εγκατάστασης. Οι χώροι αποθήκευσης ήταν σε αταξία, με τα ωμά τρόφιμα να στοιβάζονται τυχαία, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα συσκευασμένα προϊόντα είχαν ακατάλληλες ή ελλειπείς ετικέτες, παραβιάζοντας τους κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων.

Προϊόντα που κατασχέθηκαν

Ως αποτέλεσμα, οι αρχές απέρριψαν 720 κιλά τυρόπηγμα που είχε μολυνθεί, αλλοιωθεί ή μολυνθεί από μύκητες. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν 1.700 κιλά τυροπήγματος λόγω ελαττωμάτων στην ετικέτα και υποψίας κατώτερης ποιότητας.

- Advertisement -

https://twitter.com/cfs_telangana/status/1885610279364681834

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ

Ελλάδα: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι μη ασφαλούς γάλακτος λίγο πριν διατεθούν στην αγορά

Η ΑΑΔΕ κατέσχεσε πάνω από δύο τόνους ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων που μεταφέρονταν χωρίς ψύξη.