Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που υπέστη αλλεργικό σοκ από βούτυρο στην Κρήτη

ΑρχικήΝέαΚρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που υπέστη αλλεργικό σοκ από βούτυρο στην Κρήτη
spot_img

Από το ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν για την αλλεργία της 17χρονης στα γαλακτοκομικά.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια σε σχολείο της Αττικής, που συμμετείχε σε σχολική εκδρομή στο Ηράκλειο και το πρωί της Κυριακής υπέστη, μετά από κατανάλωση αλλεργιογόνου, αλλεργικό σοκ και αμέσως μετά ανακοπή. Η μαθήτρια που είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά, φέρεται να κατανάλωσε ψωμί με επάλειψη βουτύρου κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος στο ξενοδοχείο. Το κορίτσι έχει οίδημα στο κεφάλι καθώς έμεινε για αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά την ανακοπή που υπέστη.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο ίδιος ενημερώθηκε ότι το 17χρονο κορίτσι, που γνώριζε ότι είχε αλλεργία, διέθετε μαζί του και έκανε ένεση αδρεναλίνης, ωστόσο βρέθηκε από συμμαθήτριές του αναίσθητο μέσα στο δωμάτιο που διέμενε.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία, και κλινικά και από την απεικόνιση, ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή» ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης, που ενημέρωσε και τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι έφτασαν στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής.

Η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 11.15 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου σε κατάσταση ανακοπής. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αρμόδιες πηγές στην ΕΡΤ, το κορίτσι που είναι αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο.

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ από το ξενοδοχείο υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημέρωση για την αλλεργία της κοπέλας καθώς και ότι στη συσκευασία του βουτύρου υπήρχε αναφορά οτι είναι προϊόν γάλακτος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι η 17χρονη είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλεργικό σοκ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο