Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
31 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξενοδοχεία: δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα

ΑρχικήΝέαΞενοδοχεία: δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα
spot_img

cibum team


 
    Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η λειτουργία της δωρεάν ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο την εκπαίδευση εργαζομένων τουριστικών επιχειρήσεων στα πρωτόκολλα ασφαλείας υγειονομικού περιεχομένου έναντι του κορονοϊού. Πρόκειται για ένα μέτρο πρόληψης κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

   Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στη Θεσσαλία».

   Μεταξύ άλλων, ο κ. Αγοραστός είπε πως «χρειάζεται η εκπαίδευση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε διάδοση του κορονοϊού, αλλά ταυτόχρονα είναι διαβατήριο καλής λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων, η οποία συνυπολογίζεται τόσο από τους τουριστικούς πράκτορες όσο και από τους επισκέπτες που εκφράζουν τη θέληση να έρθουν στη Θεσσαλία».

   «Ύστερα από τη περσινή θετική πορεία και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος με μια εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε τους 500 χρήστες και την γενική παραδοχή από τους επισκέπτες του Τουρισμού, τους φιλοξενούμενους μας, ότι η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων έγινε με το μέγιστο επαγγελματισμό, ξεκινά και πάλι η υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος με σκοπό την πιστοποίηση των εμπλεκομένων» σημείωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και συμπλήρωσε: «Είναι μια θετική ενέργεια και ένα διαβατήριο καλής πρακτικής στην αντιμετώπιση του κορoνοϊού. Αυτό το καλοκαίρι οι άνθρωποι του τουρισμού θα δώσουν εξετάσεις, στις εξετάσεις αυτές πρέπει να πετύχουν. Έτσι, θα δώσουν ένα μήνυμα σωστής και επαγγελματικής αντιμετώπισης της διάδοσης».

   Από την πλευρά του, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την covid -19, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενώ μιλώντας για την συγκεκριμένη δράση τόνισε πως «έχουμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, όχι πολύ μεγάλες αλλά σημαντικές, καθώς φέτος έχουμε νέα δεδομένα. Έχουμε τα rapid test, άρα επικαιροποίησαμε το υλικό, το μαγνητοσκοπήσαμε και είναι έτοιμο να ανέβει στην πλατφόρμα».

   Επιπλέον, ο καθηγητής είπε πως φέτος θα πραγματοποιηθεί και μια εκδήλωση για να υπάρχει απευθείας επαφή με τους εκπαιδευόμενους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Μαΐου, στις 16:00, όπου θα παρουσιαστούν στους ενδιαφερόμενους οι διαφορές.

    «Θα είναι καλύτερα τα πράγματα φέτος, θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες, καθώς έχουμε περισσότερη ασφάλεια. Έχουμε στα χέρια μας το εμβόλιο, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού προχωρά, και στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων και στους ξενοδόχους, αλλά και στους επισκέπτες. Πιστεύω ότι τα προβλήματα θα είναι λιγότερα απ’ ότι πέρυσι», είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

   Σημειώνεται ότι το 8ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχει τη μορφή βιντεομαθημάτων και οργανώνεται σε 6 ενότητες.

   Η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων γίνεται μέσω ερωτηματολογίων στο τέλος κάθε ενότητας. Για να είναι επιτυχής η ολοκλήρωση της ενότητας το ποσοστό επιτυχίας του ερωτηματολογίου θα πρέπει να είναι >= 80% και ο εκπαιδευόμενος να έχει παρακολουθήσει το αντίστοιχο βίντεο.

   Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο http://learning.uth.gr/helath-protocol-thessaly/

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Δείτε: O ρόλος της EFSA και η επιτροπή ΒΙΟΗΑΖ που έχει χρώμα ελληνικό   

Δείτε: Αρχίζουν τα… όργανα στην εστίαση. Μουσική στις 28- 29 Μαΐου ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας  

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: Η σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι γιατί… τα πιρούνια δεν είναι φτυάρια, το ανοιχτό στόμα αξιοθέατο και το φαγητό μόνο δικό μας! 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο 

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη 

Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.

ΥΠΕΝ: Από τον Οκτώβρη ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά για τα μη αποσπώμενα καπάκια στους περιέκτες ποτών

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τον έλεγχο της συμμόρφωσης για τα μη αποσπώμενα καπάκια.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα