Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση από γάλα, στην Ιαπωνία

ΑρχικήΝέαΜαζική τροφική δηλητηρίαση από γάλα, στην Ιαπωνία
spot_img

cibum team

   Εκατοντάδες άνθρωποι, ως επί το πλείστον παιδιά, έχουν αρρωστήσει από τροφική δηλητηρίαση στην πόλη Τογιάμα της Ιαπωνίας.

Πολλά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορούν με τον τίτλο «μαζική τροφική δηλητηρίαση». Τα θύματα έχουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως διάρροια, πόνο στο στομάχι, έμετο και πυρετό.

Χθες 17 Ιουνίου, 392 μαθητές και προσωπικό σε 13 δημοτικά και γυμνάσια, καθώς και 73 παιδιά από πέντε προσχολικά απουσίαζαν λόγω των ασθενειών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ σήμερα άλλα 438 άτομα εγκατέλειψαν το σχολείο λόγω αδιαθεσίας. Ο αριθμός των παιδιών προσχολικής ηλικίας που απουσίαζαν ή πήγαν σπίτι νωρίς ανήλθε σε 100, ανέφεραν οι αρχές.

Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι το γάλα που σερβίρεται με σχολικά γεύματα είναι η πηγή των ασθενειών, σύμφωνα με μια αναφορά από το nippon.com. Οι αξιωματούχοι της πόλης εξέτασαν τις εγκαταστάσεις του παραγωγού γάλακτος για να διαπιστώσουν εάν το γάλα είναι η αιτία της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης

Κανένα από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία από την Πέμπτη δεν ανέφερε τι παθογόνο μπορεί να εμπλέκεται ή ποιος παραγωγός γάλακτος ερευνάται.

Πηγή: FSN

Δείτε: 

Έρευνα: η Νικοτιναμίδη προκαλεί ανοσία στις καλλιέργειες δημητριακών από μυκητιασικές ασθένειες 

EFSA: Νέα τρόφιμα – NOVEL FOOD – όροι και διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης 

«Άλμα» 225% στις εξαγωγές του ελληνικού ελαιόλαδου 

Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli 

Ξενοδοχεία: Άρση περιοριστικών μέτρων. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, και τη λειτουργία των γυμναστηρίων  

Καραμέλες κάνναβης: το νέο trend 

Φάτε το…. Νερό σας! Οι καταστροφικές συνέπειες της αφυδάτωσης 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 


Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα