Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση από γάλα, στην Ιαπωνία

ΑρχικήΝέαΜαζική τροφική δηλητηρίαση από γάλα, στην Ιαπωνία
spot_img

cibum team

   Εκατοντάδες άνθρωποι, ως επί το πλείστον παιδιά, έχουν αρρωστήσει από τροφική δηλητηρίαση στην πόλη Τογιάμα της Ιαπωνίας.

Πολλά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορούν με τον τίτλο «μαζική τροφική δηλητηρίαση». Τα θύματα έχουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως διάρροια, πόνο στο στομάχι, έμετο και πυρετό.

Χθες 17 Ιουνίου, 392 μαθητές και προσωπικό σε 13 δημοτικά και γυμνάσια, καθώς και 73 παιδιά από πέντε προσχολικά απουσίαζαν λόγω των ασθενειών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ σήμερα άλλα 438 άτομα εγκατέλειψαν το σχολείο λόγω αδιαθεσίας. Ο αριθμός των παιδιών προσχολικής ηλικίας που απουσίαζαν ή πήγαν σπίτι νωρίς ανήλθε σε 100, ανέφεραν οι αρχές.

Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι το γάλα που σερβίρεται με σχολικά γεύματα είναι η πηγή των ασθενειών, σύμφωνα με μια αναφορά από το nippon.com. Οι αξιωματούχοι της πόλης εξέτασαν τις εγκαταστάσεις του παραγωγού γάλακτος για να διαπιστώσουν εάν το γάλα είναι η αιτία της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης

Κανένα από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία από την Πέμπτη δεν ανέφερε τι παθογόνο μπορεί να εμπλέκεται ή ποιος παραγωγός γάλακτος ερευνάται.

Πηγή: FSN

Δείτε: 

Έρευνα: η Νικοτιναμίδη προκαλεί ανοσία στις καλλιέργειες δημητριακών από μυκητιασικές ασθένειες 

EFSA: Νέα τρόφιμα – NOVEL FOOD – όροι και διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης 

«Άλμα» 225% στις εξαγωγές του ελληνικού ελαιόλαδου 

Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli 

Ξενοδοχεία: Άρση περιοριστικών μέτρων. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, και τη λειτουργία των γυμναστηρίων  

Καραμέλες κάνναβης: το νέο trend 

Φάτε το…. Νερό σας! Οι καταστροφικές συνέπειες της αφυδάτωσης 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 


Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα