Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
31 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νοθεία φέτας: Η ΔΟΦ ζητά εξηγήσεις για το πρόστιμο των 260.000€ στην ΟΜΗΡΟΣ

ΑρχικήΝέαΝοθεία φέτας: Η ΔΟΦ ζητά εξηγήσεις για το πρόστιμο των 260.000€ στην ΟΜΗΡΟΣ
spot_img

cibum team

Επιστολή προς τον Υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων απέστειλε σήμερα η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και όλο το σκεπτικό της απόφασης για την επιβολή του προστίμου ύψους 260.000€ στην γαλακτοβιομηχανία «ΟΜΗΡΟΣ». Το πρόστιμο επιβλήθηκε στην γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα του ΕΛΓΟ Δήμητρα η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία έκανε παραγωγή και διακίνηση στη Γερμανία συμβατικής «ΦΕΤΑΣ Π.Ο.Π.» (237.946 κιλά) και βιολογικής «ΦΕΤΑΣ Π.Ο.Π.» (184.147 κιλά) στα οποία είχε γίνει  χρήση  αγελαδινού γάλακτος. Παράλληλα ενώ η επιχείρηση τελούσε σε καθεστώς προσωρινής ανάκλησης πιστοποίησης (από 24.03.2021) διακίνησε προϊόν με την  ένδειξη «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.» και ταυτόχρονα συνέχισε να το διαφημίζει στην ιστοσελίδα της.

 Στην επιστολή της ΔΟΦ προς τον κ. Λιβανό μεταξύ άλλων, σημειώνεται, ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο τα στοιχεία, όσο και το σκεπτικό της απόφασης αυτής».

   Με βάση το γεγονός αυτό, το ΔΣ της ΔΟΦ ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα το σκεπτικό της απόφασης, ώστε το σύνολο του κλάδου, αλλά και οι καταναλωτές, να γνωρίζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη της και εάν είναι παράπτωμα δόλου ή βιομηχανικό λάθος.

   Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, γίνεται φανερό ότι στην περίπτωση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος Βορίδη (838/51008/2019). «Αδυνατώντας να κατανοήσουμε την μη εφαρμογή των συγκεκριμένων νομικών διατάξεων, ζητάμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό» τονίζει η ΔΟΦ.

   Παράλληλα, στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι «εκκρεμεί ακατανόητα εδώ και μήνες η αναγνώριση και νομική κατοχύρωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η οποία έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που περιγράφεται στους σκοπούς της».

   Τέλος, σημειώνεται: «Κατανοείτε, ασφαλώς, κ. υπουργέ, ότι τα προαναφερόμενα ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Οργάνωσή μας, κάτι που -σε περίπτωση μη άμεσης προώθησής τους- μας υποχρεώνει να επιδιώξουμε την προώθησή τους με κάθε νόμιμο μέσον».

Δείτε: 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Alert για τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δρόμος προς την παχυσαρκία Τα επεξεργασμένα τρόφιμα η βασική τροφή παιδιών και εφήβων. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

ΗΠΑ: Ανάκληση σκυλοτροφής λόγω σαλμονέλας 

ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Τα 8 εντυπωσιακά οφέλη του χυμού καρότο 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Το BRC issue 9 είναι γεγονός – Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;

Το τεύχος 9 του BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι πλέον γεγονός, αφού κατέφθασε την 1η Αυγούστου 2022.

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα