Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη για τις συζητήσεις στο Twitter σχετικά με τη σπατάλη και τα απόβλητα τροφίμων

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΜελέτη για τις συζητήσεις στο Twitter σχετικά με τη σπατάλη και τα απόβλητα τροφίμων
spot_img

Θέματα και συναισθήματα σε συζητήσεις σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων στο Twitter.

Υπάρχει αυξανόμενο ερευνητικό ενδιαφέρον για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη βιομηχανία τροφίμων και οι δυνατότητές τους δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί πλήρως. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference ανέλυσε δεδομένα από το Twitter, τώρα X, χρησιμοποιώντας σχετικές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τα απόβλητα τροφίμων (FW), εντόπισε τα θέματα που συζητήθηκαν πιο συχνά και προσδιόρισε τα συναισθήματα που εμπλέκονται στα tweets.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα κύρια θέματα που συζητούνται σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο περιλαμβάνουν «Κομποστοποίηση και ανακύκλωση απορριμμάτων τροφίμων και κήπου», «Παγκόσμια σπατάλη και διαχείριση τροφίμων», «Μείωση της σπατάλης τροφίμων και εξοικονόμηση χρημάτων», «Διαχείριση πλαστικών και απορριμμάτων μιας χρήσης» και «Δημιουργικές χρήσεις των υπολειμμάτων στα γεύματα».

Ορισμένες από τις θεματικές κατηγορίες που συζητούνται συχνά είναι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των FW, η διαχείριση υπολειμμάτων και η διαχείριση των νοικοκυριών για τα απόβλητα τροφίμων.

Οι περισσότερες αναφορές στο Χ σχετίζονται με θετικά συναισθήματα, και έχουν να κάνουν με θέματα όπως συμβουλές και συστάσεις για τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων. Τα αρνητικά συναισθήματα σχετίζονται με συζητήσεις γύρω από τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των FW.

Ωστόσο η μελέτη διαπίστωσε ένα κενό στη γνώση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πρακτικές ανακύκλωσης τροφίμων.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο