Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mπισκότα Βιολάντα: το success story του μικρού αρτοποιείου από τα Τρίκαλα

ΑρχικήΝέαMπισκότα Βιολάντα: το success story του μικρού αρτοποιείου από τα Τρίκαλα
spot_img

cibum team

  Η «Βιολάντα» εξελίχθηκε από μικρό αρτοποιείο σε μια κραταιά βιομηχανία με ισχυρή παρουσία εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, τηρώντας υψηλά πρότυπα σε όλα τα στάδια της παραγωγής και απόλυτα επαγγελματική νοοτροπία. Παρά την οικονομική κρίση η «βιολάντα» διατήρησε τη δυναμική της, επιδεικνύοντας σημαντικές αντοχές απέναντι στις προκλήσεις, και ισχυροποίησε  τη θέση της στην εγχώρια και διεθνή αγορά, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία πρωτοφανείς δυσκολίες.  Η αγαπημένη εταιρεία παραγωγής μπισκότων και κουλουριών, που συμπληρώνει 46 χρόνια παρουσίας στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, εν μέσω ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών.

Το “success story” της «Βιολάντα» ξεκινά το 1975 σε ένα μικρό συνοικιακό αρτοποιείο στα Τρίκαλα. Από την πρώτη στιγμή, η «Βιολάντα» λειτούργησε με γνώμονα την αγάπη και το ταλέντο στη ζαχαροπλαστική, θέτοντας ως στόχο την δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών, πρωτότυπων αλλά και παραδοσιακών γεύσεων, με έμφαση στα μπισκότα και τα κουλουράκια.

Μάλιστα από το 2010 έως το 2020, η «Βιολάντα» σημείωσε μια σταθερά ανοδική πορεία, ξεπερνώντας τα πρωτοφανή για τις ελληνικές επιχειρήσεις εμπόδια. Σημείο καμπής στην ιστορία της «Βιολάντα» αποτέλεσε η επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο των Τρικάλων, με την εταιρεία να περνά και επίσημα από τη χύμα παραγωγή στο επώνυμο προιόν. Από το 2016 έως το 2020, η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις κατά 14,5 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά, το 2016 ο τζίρος του ομίλου «Βιολάντα» ξεπερνούσε οριακά τα 9 εκατ. ευρώ, ενώ μόλις 4 χρόνια αργότερα ο κύκλος εργασιών της «Βιολάντα» ανήλθε σε 25,5 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτη άνοδο σημείωσαν την ίδια περίοδο και τα καθαρά κέρδη του ομίλου τα οποία τετραπλασιάστηκαν, ενώ τα EBITDA έφτασαν τα 4,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο όμιλος επένδυσε σημαντικά στην προώθηση νέων προϊόντων, στην ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών καθώς και στην επέκταση στη διεθνή αγορά.  Συνολικά το 2020, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον όμιλο.

Πηγή: emea.gr 


Δείτε: Επεξεργασμένα τρόφιμα: ταιριάζουν σε μία υγιεινή διατροφή;  

Δείτε: Και όμως υπάρχει… σοκολάτα με γεύση μπέικον! 

Δείτε: EFSA: Αφρικανική πανώλη των χοίρων: κίνδυνοι από ζωοτροφές, κλινοσκεπάσματα και μεταφορές  


Δείτε: Βάλε μου ένα πιτόγυρο. 3,5 ευρώ… τι λες!Μια καινοτόμα πρόταση για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων. 

Δείτε: Μπορεί η φυτοφαγία να βοηθήσει με τις αλλεργίες;  

Δείτε: Εστίαση: Πρόστιμα 151.400 ευρώ και 5 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων  

Δείτε: Ηγουμενίτσα: Αγριογούρουνο επιτέθηκε σε βάρκα μέσα στη θάλασσα. Απίστευτο βίντεο!!! 

Δείτε: ΣΕΕ: διακοπή διαφήμισης για το λάδι FYTEL CANOLIO. Τι είναι το έλαιο canola, η … κόντρα με το ελαιόλαδο και τι αποφάσισε το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας. 

Δείτε: Ποια είναι η κατάλληλη εποχή να τρώμε ψάρια. Βασικοί κανόνες.   

Δείτε: Δείτε: Λιγότερη γραφειοκρατία για την επεξεργασία κάνναβης από την επεξεργασία … μαρουλιού! Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Δείτε:Η νέα μάσκα μύτης για τον covid και οι γεύσεις που χάνονται. Η γεύση και η COVID19 έχουν κάτι κοινό. 

Δείτε: Ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων λόγω διοξειδίου του τιτανίου, φέρνει η άποψη της ΕFSA  

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα