Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μυτιλήνη: ξεκίνησε ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil

ΑρχικήΝέαΜυτιλήνη: ξεκίνησε ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil
spot_img

cibum team

   Από το εμβληματικό Μουσείο ελαιουργίας Βρανά στον Παπάδο της Γέρας ξεκίνησε στη Λέσβο ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil. Το κύριο μέρος του διαγωνισμού που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Λέσβο και έκτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής.

«Είναι περισσότερο μια διαδικασία πιστοποίησης παρά κούρσας και μάχης, λόγω της διάκρισης των δειγμάτων από μια διεθνή επιτροπή υψηλού κύρους» επεσήμανε ο Ντίνος Στεργίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Vinetum που διοργανώνει τον διαγωνισμό. Και εξήγησε ότι οι συμμετοχές από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αποτελούν κίνηση αναγνώρισης της Ελλάδας ως αξιολογήτριας χώρας, ως προς το ελαιόλαδο.

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης τόνισε ότι οι πολλές συμμετοχές των ελαιοπαραγωγών του νησιού μας αποδεικνύουν ότι «οι παραγωγοί μας δεν φοβούνται τον διεθνή στίβο». «Στόχος είναι το λάδι της Μυτιλήνης να αποκτήσει brand name» πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης.

Ας σημειωθεί ότι το 48% των συμμετοχών στο διαγωνισμό είναι από χώρες του εξωτερικού.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα