ΑρχικήΝέαΜυτιλήνη: ξεκίνησε ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil

Μυτιλήνη: ξεκίνησε ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil

cibum team

   Από το εμβληματικό Μουσείο ελαιουργίας Βρανά στον Παπάδο της Γέρας ξεκίνησε στη Λέσβο ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil. Το κύριο μέρος του διαγωνισμού που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Λέσβο και έκτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής.

«Είναι περισσότερο μια διαδικασία πιστοποίησης παρά κούρσας και μάχης, λόγω της διάκρισης των δειγμάτων από μια διεθνή επιτροπή υψηλού κύρους» επεσήμανε ο Ντίνος Στεργίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Vinetum που διοργανώνει τον διαγωνισμό. Και εξήγησε ότι οι συμμετοχές από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αποτελούν κίνηση αναγνώρισης της Ελλάδας ως αξιολογήτριας χώρας, ως προς το ελαιόλαδο.

- Advertisement -

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης τόνισε ότι οι πολλές συμμετοχές των ελαιοπαραγωγών του νησιού μας αποδεικνύουν ότι «οι παραγωγοί μας δεν φοβούνται τον διεθνή στίβο». «Στόχος είναι το λάδι της Μυτιλήνης να αποκτήσει brand name» πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης.

Ας σημειωθεί ότι το 48% των συμμετοχών στο διαγωνισμό είναι από χώρες του εξωτερικού.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI για πρόκληση βλάβης στους χρήστες – Πώς συνδέεται με τη βιομηχανία τροφίμων (Ολόκληρη η αγωγή)

Η υπόθεση ανοίγει νέο κεφάλαιο στη νομική ευθύνη των συστημάτων AI, με πιθανές επιπτώσεις σε μάρκετινγκ, συμμόρφωση και χρήση αλγορίθμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Ο Τάσος συστήνεται: Ο επιστήμονας τροφίμων που φέρνει την ασφάλεια στην κουζίνα μας

Γνωρίστε τον Τάσο τον Καρδιτσιώτη «Scientist» της διπλανής πόρτας που έκανε την Ασφάλεια Τροφίμων… κάρμα!