Νοθεία φέτας: Η ΔΟΦ ζητά εξηγήσεις για το πρόστιμο των 260.000€ στην ΟΜΗΡΟΣ

Νοθεία φέτας: Η ΔΟΦ ζητά εξηγήσεις για το πρόστιμο των 260.000€ στην ΟΜΗΡΟΣ

cibum team


Επιστολή προς τον Υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων απέστειλε σήμερα η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και όλο το σκεπτικό της απόφασης για την επιβολή του προστίμου ύψους 260.000€ στην γαλακτοβιομηχανία «ΟΜΗΡΟΣ». Το πρόστιμο επιβλήθηκε στην γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα του ΕΛΓΟ Δήμητρα η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία έκανε παραγωγή και διακίνηση στη Γερμανία συμβατικής «ΦΕΤΑΣ Π.Ο.Π.» (237.946 κιλά) και βιολογικής «ΦΕΤΑΣ Π.Ο.Π.» (184.147 κιλά) στα οποία είχε γίνει  χρήση  αγελαδινού γάλακτος. Παράλληλα ενώ η επιχείρηση τελούσε σε καθεστώς προσωρινής ανάκλησης πιστοποίησης (από 24.03.2021) διακίνησε προϊόν με την  ένδειξη «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.» και ταυτόχρονα συνέχισε να το διαφημίζει στην ιστοσελίδα της.

 Στην επιστολή της ΔΟΦ προς τον κ. Λιβανό μεταξύ άλλων, σημειώνεται, ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο τα στοιχεία, όσο και το σκεπτικό της απόφασης αυτής».

   Με βάση το γεγονός αυτό, το ΔΣ της ΔΟΦ ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα το σκεπτικό της απόφασης, ώστε το σύνολο του κλάδου, αλλά και οι καταναλωτές, να γνωρίζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη της και εάν είναι παράπτωμα δόλου ή βιομηχανικό λάθος.

   Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, γίνεται φανερό ότι στην περίπτωση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος Βορίδη (838/51008/2019). «Αδυνατώντας να κατανοήσουμε την μη εφαρμογή των συγκεκριμένων νομικών διατάξεων, ζητάμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό» τονίζει η ΔΟΦ.

   Παράλληλα, στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι «εκκρεμεί ακατανόητα εδώ και μήνες η αναγνώριση και νομική κατοχύρωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η οποία έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που περιγράφεται στους σκοπούς της».

   Τέλος, σημειώνεται: «Κατανοείτε, ασφαλώς, κ. υπουργέ, ότι τα προαναφερόμενα ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Οργάνωσή μας, κάτι που -σε περίπτωση μη άμεσης προώθησής τους- μας υποχρεώνει να επιδιώξουμε την προώθησή τους με κάθε νόμιμο μέσον».

Δείτε: 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 


Alert για τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δρόμος προς την παχυσαρκία Τα επεξεργασμένα τρόφιμα η βασική τροφή παιδιών και εφήβων. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

ΗΠΑ: Ανάκληση σκυλοτροφής λόγω σαλμονέλας 

ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Τα 8 εντυπωσιακά οφέλη του χυμού καρότο 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;