Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

O N. Θεολόγης – ΝΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο cibum: υψίστης σημασίας η συνεχής ενημέρωση των food experts και η εντατική αξιολόγηση των κινδύνων

ΑρχικήΝέαO N. Θεολόγης - ΝΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο cibum: υψίστης σημασίας η συνεχής ενημέρωση των food experts και η εντατική αξιολόγηση των κινδύνων
spot_img

Η δήλωση του Νίκου Θεολόγη Μηχανολόγου Μηχανικού, Διευθυντή του εργοστασίου ΝΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο cibum για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων. “Στα ΝΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κάνουμε συνεχή αξιολόγηση όλων των κινδύνων που σχετίζονται με τις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης του προϊόντος”.


   Τις τελευταίες δεκαετίες, με τη μαζική κατανάλωση τροφίμων και την ελεύθερη αγορά, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, από όλους τους εμπλεκόμενους στην τροφική αλυσίδα, στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Με τον καταιγισμό ολοένα και περισσότερων πληροφοριών αλλά και τη χρήση της τεχνολογίας για νέα τρόφιμα, ο καταναλωτής επιδιώκει το αίσθημα της ασφάλειας για το προϊόν που αγοράζει. Έτσι, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη Διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν θεσπιστεί κανόνες, με βασικούς τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 178/2002 και τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1381, και το πιο σημαντικό, είναι η σύσταση ένας εξειδικευμένου οργανισμού, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τομέα των τροφίμων, οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι σε τέτοιου είδους θέματα και να ακολουθούμε παραγωγικές διαδικασίες βασιζόμενοι σε  αρχές για την προστασία των καταναλωτών.

Έτσι λοιπόν, με πλήρη ευσυνειδησία για τα δικαιώματα των καταναλωτών και με σεβασμό την προστασία της ανθρώπινης υγείας, μια νέα μονάδα εμφιάλωσης που παράγει προϊόντα εμφιαλωμένου νερού δημιουργήθηκε στη Μακεδονία, με την εμπορική ονομασία ΝΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Η νέα μονάδα δημιουργήθηκε από τον όμιλο επιχειρήσεων ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ με γνώμονα το υψηλό επίπεδο ασφάλειας τροφίμων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Εξάλλου, η πλήρης συμμόρφωση και οι διαπιστεύσεις σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22000:2018 και IFSv6.1 από την αρχή της λειτουργίας τους, το αποδεικνύουν.

Στα ΝΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κάνουμε συνεχή αξιολόγηση όλων των κινδύνων που σχετίζονται με τις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης του προϊόντος, ενώ τηρείται η ιχνηλασιμότητα της διάρκειας του κύκλου ζωής του προϊόντος, με τη χρήση σύγχρονων εφαρμογών τεχνολογίας. Έτσι, σε περίπτωση εκτίμησης ανάκλησης προϊόντος, είναι δυνατή η ανάκτηση της πληροφορίας των βημάτων ‘προς τα πίσω’ στην ιστορία του προϊόντος και η καταγραφή όλων των δεδομένων. Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, που αναζητούν διαβεβαιώσεις για την υγείας τους.

Στο εργοστάσιό μας, επίσης, τηρούνται κανόνες υγιεινής για τα τρόφιμα, μέσω της εφαρμογής συστήματος με τη χρήση της μεθόδου HACCP, το οποίο παρακολουθείται τόσο από τους εξωτερικούς συνεργάτες και συμβούλους μας σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, με τις οποίες διατηρούμε άριστη συνεργασία και σχέση.

Όλα τα υλικά μας, που έρχονται σε επαφή με το νερό στο προϊόν, είναι κατάλληλα για τρόφιμα και allergen free, διασφαλίζοντας ότι δεν είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

Μέλημα, επίσης, της εταιρείας είναι και οι συνεχείς εκπαιδεύσεις των εργαζομένων, που αποσκοπούν στην ενημέρωση και στην κατάρτιση για την ατομική υγιεινή και ασφάλεια.

Τέλος, η λειτουργία, εντός εργοστασίου, ενός σύγχρονου εργαστηρίου αναλύσεων, με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό,  διασφαλίζει την ποιότητα του παραγόμενου τελικού προϊόντος, η οποία πιστοποιείται από συνεργαζόμενα εξωτερικά εργαστήρια και φορείς.

Φυσικά, σε όλα τα παραπάνω, συνδράμουν και συμμετέχουν ενεργά αξιόλογοι συνεργάτες, με κορυφαίους την εταιρεία συμβούλων AG ADVENT και τον οργανισμό πιστοποιήσεων TUV NORD HELLAS.

Νερά Μακεδονίας

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα