Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τεράστιες δυνατότητες της καλλιέργειας κινόα

ΑρχικήΝέαΟι τεράστιες δυνατότητες της καλλιέργειας κινόα
spot_img

Ένα σίγουρο “στοίχημα” για αγρότες και καταναλωτές.

Το 2013, η κινόα ανακηρύχθηκε η καλλιέργεια της χρονιάς παγκοσμίως, επειδή είναι ένα έξυπνο φυτό για το κλίμα που μπορεί να αντέξει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και να προσφέρει στους αγρότες καλές αποδόσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του businee Daily Africa, η κινόα είναι ένα δημητριακό χωρίς γλουτένη που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν για καρύκευμα, με τη δημοτικότητά του να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Ενισχύει το ανοσοποιητικό καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο και όλες τις άλλες απαραίτητες βιταμίνες, καθιστώντας το βασικό συστατικό για την καταπολέμηση ασθενειών. Έχει επίσης υψηλά επίπεδα φυτικών ινών.

Με τις τρέχουσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που έχουν επηρεάσει τις περισσότερες καλλιέργειες, η κινόα είναι ένα σίγουρο στοίχημα για τους αγρότες καθώς τα μοτίβα βροχής γίνονται ακανόνιστα.

Ορισμένα φυτά μπορούν να αποδώσουν ένα έως και δύο κιλά και το γεγονός ότι είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, το καθιστά το καλύτερο στοίχημα για τους αγρότες, καθώς θα έχουν αποδόσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς απαραίτητα να βασίζονται στις βροχές.

Η κινόα συλλέγεται κυρίως ως σιτηρό, ενώ το θρεπτικό κοτσάνι της μπορεί να δοθεί ως ζωοτροφή όταν είναι πράσινη ή αποξηραμένη και μεταποιηθεί ως ζωοτροφή. Όταν είναι πράσινα, τα φύλλα του μπορούν να καταναλωθούν ως λαχανικά καθώς ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον αμάρανθο.

Ο Οργανισμός Έρευνας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Κένυας (Kalro) ξεκίνησε τώρα την εμπορευματοποίηση της κινόα αφού οι ποικιλίες που δοκιμάστηκαν τοπικά αποδείχθηκαν βιώσιμες, ανοίγοντας το δρόμο για την εισαγωγή αυτής της υψηλής αξίας καλλιέργειας με απαράμιλλες αποδόσεις. Ο Kalro θα εισάγει την κινόα σε μεγάλες εκτάσεις από φέτος για να προωθήσει την επισιτιστική ασφάλεια.

Η διευθύντρια έρευνας του Kalro, Lusike Wasilwa, λέει ότι ο FAO εισήγαγε πέντε ποικιλίες στο Embu, όπου κατέγραψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία έχουν πλέον ενημερώσει την απόφαση για επέκταση σε εμπορική κλίμακα.

«Από τις δοκιμές αγρού που πραγματοποιήσαμε, η ποικιλία πήγε πολύ καλά καθώς πήραμε από 2,8 έως πέντε τόνους κινόα από ένα στρέμμα», είπε ο Δρ Wasilwa.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο