Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα

Είναι επιβλαβή τα πράσινα σημάδια στο μπέικον; Οι επιστήμονες τροφίμων απαντούν

Ερευνητές διερεύνησαν που οφείλεται το πράσινο χρώμα που παρατηρείται μερικές φορές στο μπέικον και εάν είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία.

Από το κρέας εργαστηρίου στην… σοκολάτα εργαστηρίου!

Η κλιματική αλλαγή φέρνει στο προσκήνιο νέες λύσεις για να αντιμετωπιστεί η μείωση της παραγωγής κακάο.

Ανακαλούνται πάνω από 200.000 ηλεκτρικές κουζίνες – 14 πυρκαγιές και 8 εγκαύματα σε καταναλωτές!

Είναι η δεύτερη φορά που ο όμιλος Electrolux προχωρά σε ανάκληση ηλεκτρικής κουζίνας – Η ανάκληση περιλαμβάνει 28 μοντέλα από 4 σειρές.

Η «νόστιμη» Αθήνα – Αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία

Μεγάλο αφιέρωμα στην Αθήνα και τις γαστρονομικές επιλογές που προσφέρει, δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του κορυφαίου γαστρονομικού περιοδικού της Ελβετίας «Migusto».

Καταγγελία των εργαζομένων του ΕΛΓΟ Δήμητρα

Άνω κάτω ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ μετά τη αποχώρηση του Σέρκου Χαρουτουνιάν

Ειδοποίηση RASFF για γνωστή σοκολάτα που πωλείται στην Ελλάδα

Σοβαρός ο κίνδυνος για τους καταναλωτές σύμφωνα με το RASFF. Και η Ελλάδα μπήκε σήμερα στη λίστα ειδοποιήσεων της Ευρώπης για τη γνωστή σοκολάτα της...

Ένας στους τρείς έχει δυσανεξία σε κάποιο τρόφιμο σύμφωνα με έρευνα

Ένας στους είκοσι ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβεβαιωμένη τροφική αλλεργία και σχεδόν το ένα τρίτο έχει τροφικές ευαισθησίες, σύμφωνα με την πρώτη μελέτη του είδους της.

Ελιές με λιγότερο αλάτι: Νέα επιτυχία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ζύμωση φυσικής μαύρης ελιάς με προβιοτικά βακτήρια σε άλμη μειωμένης αλατοπεριεκτικότητας.

Αφρικανική πανώλη των χοίρων: Ρεκόρ κρουσμάτων στην ΕΕ το 2023

Το 2023, 14 κράτη μέλη επλήγησαν από την αφρικανική πανώλη των χοίρων προκαλώντας πενταπλάσια αύξηση των εστιών σε οικόσιτους χοίρους σε σύγκριση με το 2022.

Η Παγκόσμια εξάπλωση της Salmonella enterica οφείλεται στην εκβιομηχάνιση του χοιρινού κρέατος!

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση της σύγχρονης γεωργίας στη δυναμική του πληθυσμού του S. enterica.

Η Lidl Ελλάς προσφέρει 160.000€ στη UNICEF 

Η Lidl Ελλάς προσφέρει 160.000€ στη UNICEF για την καθολική ενίσχυση του συστήματος παιδικής προστασίας στην Ελλάδα.

Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μία πίκλα; Πολύ εάν περιέχει μέσα γυαλιά! Μεγάλη ανάκληση από την Tesco

Η υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA) εξέδωσε προειδοποίηση "Μην καταναλώνετε" για το Tesco Sandwich Pickle.

Προσοχή: Νέες καταγγελίες στο Cibum για σαμπουάν και αφρόλουτρα – Ενημερωμένες ειδοποιήσεις στο Rapex – Lilial ακόμα και σε μωρομάντηλα

Γέμισε (πάλι) η Ευρωπαϊκή πύλη Ταχείας ειδοποίησης με καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας που περιέχουν επικίνδυνη χημική ουσία. Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ενημερώσεις στην...

Οριστική απαγόρευση για το αλεύρι Tara ως πρόσθετο στις ΗΠΑ

Ο FDA επισήμανε το αλεύρι Tara ως "μη ασφαλές" τρόφιμο και απαγόρευσε τη χρήση και την εισαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ΔΕΛΤΑ απέκτησε την Πιστοποίηση του Great Place to Work®

Η σημαντική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει ότι η ΔΕΛΤΑ, παράλληλα με την προώθηση της καλής διατροφής, επενδύει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των ανθρώπων της.

Κρασί: Η κλιματική αλλαγή απειλεί ακόμα και τη ζύμωση

Αμπελουργοί εφαρμόζουν τεχνικές παραγωγής κόκκινου κρασιού στα λευκά, ως λύση.

Όλοι κρύβουμε έναν “Ικαριώτη” μέσα μας! Τα μυστικά της μακροζωίας

Ικαρία: Το νησί της Μπλέ Ζώνης με τα γαστρονομικά μυστικά για μακροζωία.

Βιομηχανία: Πως να προστατευτείτε από κυβερνοεπίθεση

Kyndryl: Πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη διατάραξη της λειτουργίας των IT συστημάτων σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

“Getting Smashed”: Η παγκόσμια παραγωγή αβοκάντο απειλείται

Η Charity Christian Aid καλεί για δράση για τις εκπομπές καθώς το στρες του νερού σε βασικές περιοχές παραγωγής όπως το Μεξικό, η Ισπανία και η Χιλή αφήνει αμφίβολο το μέλλον της προσφοράς αβοκάντο.

Η Pizza Hut «ξανοίγεται» στα burger

Η Pizza Hut μπαίνει στην επιχείρηση μπέργκερ με το Cheeseburger Melt.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης