Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως το umami και το kokumi προσφέρουν αυθεντική αλμυρή γεύση μειώνοντας το αλάτι

ΑρχικήΝέαΠως το umami και το kokumi προσφέρουν αυθεντική αλμυρή γεύση μειώνοντας το αλάτι
spot_img

Το umami και το kokumi συνεργάζονται για να προσφέρουν μια αυθεντική αλμυρή γεύση, εμπλουτίζοντας τα τρόφιμα με βάθος και πολυπλοκότητα.

Το umami, η «πέμπτη γεύση», είναι γνωστό για τη νοστιμιά και την ένταση που προσθέτει στα πιάτα, ενώ το kokumi προσφέρει μια αίσθηση πληρότητας και διάρκειας, καθιστώντας το γευστικό προφίλ πιο ολοκληρωμένο και ισορροπημένο.

Η συνδυασμένη χρήση αυτών των γευστικών στοιχείων μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ποιότητα και την αυθεντικότητα της αλμυρής γεύσης σε τρόφιμα όπως τα πατατάκια, οι σάλτσες και τα έτοιμα γεύματα. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση της ανάγκης για πρόσθετο αλάτι, επιτρέποντας στα προϊόντα να διατηρούν τη γευστική τους ένταση ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για πιο υγιεινές επιλογές με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο.

Ένα παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία μιας μεγάλης μάρκας τροφίμων που είχε μειώσει σταδιακά το αλάτι στα πατατάκια της, χωρίς όμως οι καταναλωτές να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την αίσθηση της γεύσης. Παρότι δεν παρατήρησαν τη μείωση του αλατιού, υπήρχε η αίσθηση ότι η συνολική ένταση της γεύσης είχε υποχωρήσει.

Με την προσθήκη γευστικών λύσεων umami και kokumi, η εταιρεία κατάφερε να επαναφέρει την αίσθηση της αρχικής έκρηξης αλμυρής γεύσης, βελτιώνοντας σημαντικά τις αισθητηριακές αξιολογήσεις και διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλά επίπεδα νατρίου.

Η χρήση αυτών των στοιχείων δεν βελτιώνει μόνο τη γεύση, αλλά προσφέρει επίσης βιώσιμα οφέλη, όπως η μείωση της κατανάλωσης πρώτων υλών και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο