Σωρεία παραβάσεων των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ από εστιατόριο στη Ζάκυνθο.
Ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από εντεταλμένους υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).
Συγκεκριμένα οι ελεγκτές διαπίστωσαν:
- στον τιμοκατάλογο του εν λόγω εστιατορίου αναγραφόταν ότι τα φαγητά μαγειρεύονται με ζακυνθινό ελαιόλαδο, ενώ ανευρέθηκε φιάλη με ηλιέλαιο και φιάλη με ελαιόλαδο χωρίς τις απαιτούμενες επισημάνσεις,
- διέθετε στους πελάτες επαναγεμιζόμενα μπουκάλια με λάδι για επιτραπέζια χρήση, πρακτική που απαγορεύεται
- μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο ένδειξης «κατεψυγμένος» για το πιάτο «μπακαλιάρος»
- μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο των ml σε αναψυκτικό
- μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο των ml σε μπύρα.
Για τις παραπάνω παραβάσεις επιβλήθηκε συνολικό διοικητικό πρόστιμο 5.000€.
Η δημοσίευση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.