Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο €5.000 σε εστιατόριο στη Ζάκυνθο

ΑρχικήΝέαΠρόστιμο €5.000 σε εστιατόριο στη Ζάκυνθο
spot_img

 Σωρεία παραβάσεων των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ από εστιατόριο στη Ζάκυνθο.

Ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από εντεταλμένους υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές διαπίστωσαν:

  • στον τιμοκατάλογο του εν λόγω εστιατορίου αναγραφόταν ότι τα φαγητά μαγειρεύονται με ζακυνθινό ελαιόλαδο, ενώ ανευρέθηκε φιάλη με ηλιέλαιο και φιάλη με ελαιόλαδο χωρίς τις απαιτούμενες επισημάνσεις,
  • διέθετε στους πελάτες επαναγεμιζόμενα μπουκάλια με λάδι για επιτραπέζια χρήση, πρακτική που απαγορεύεται
  • μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο ένδειξης «κατεψυγμένος» για το πιάτο «μπακαλιάρος»
  • μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο των ml σε αναψυκτικό
  • μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο των ml σε μπύρα.

Για τις παραπάνω παραβάσεις επιβλήθηκε συνολικό διοικητικό πρόστιμο 5.000€.

Η δημοσίευση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο