Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο στον Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι από την Περιφέρεια Αττικής

ΑρχικήΝέαΠρόστιμο στον Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι από την Περιφέρεια Αττικής
spot_img

Απουσία ένδειξης «κατεψυγμένο» στον τιμοκατάλογο.

Ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έκαναν έλεγχο στην γνωστή ελληνική ταβέρνα Μπαϊρακτάρης στην οδό Μητροπόλεως 63 στο Μοναστηράκι, στις 9 Νοεμβρίου. Το εστιατόριο Μπαϊρακτάρης λειτουργεί από το 1879 είναι από τις παλαιότερες ταβέρνες της Αθήνας, σημείο αναφοράς στο κέντρο της πρωτεύουσας και δημοφιλές στέκι διασημοτήτων, πολιτικών, καλλιτεχνών αλλά και τουριστών από όλο τον κόσμο.

Στην ταβέρνα οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πως για το πιάτο «Τα κοκκοράκια του Μπαϊρακτάρη» (φιλέτο μπούτι κοτόπουλου) δεν υπήρχε  στον τιμοκατάλογο η ένδειξη «κατεψυγμένο»,  κατά παράβαση του άρθρου 71  παρ. 3Β   της Υ.Α. 91354/2017. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ με την υπ’αρ. 6674/20-11-2023 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία (κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) «Ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο». Για ελλιπείς ενδείξεις πινακίδας, το πρόστιμο είναι πεντακόσια ευρώ (500€) ανά κωδικό προϊόντος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο