cibum team
Γαστρονομικά προγράμματα και εμπειρίες ξεκινούν από την Τρίτη 20 Ιουλίου στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας της Αργυρούπολης Ρεθύμνου, με γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, μαθήματα μαγειρικής και ξεναγήσεις.
Πρόκειται για γαστρονομικά προγράμματα, τα οποία, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Μαρία Λιονή, ξεκινούν την Τρίτη 20 Ιουλίου και κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνης. Τα προγράμματα θα αφορούν αυστηρά ολιγομελή γκρουπ και θα τηρούνται όλα τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του covid 19. Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, ιδρύθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, και στεγάζεται στο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο του 1933, γνωστό ως «Αρχοντικό Μανουσάκη» στην Αρ-γυρούπολη Ρεθύμνου. Λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, με σκοπό την διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, την προώθηση του σήματος «Κρήτη» υπηρεσιών και επιχειρήσεων, και την ανάδειξη της Κρητικής Γαστρονομίας μέσα από εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για εμπειρίες όπως: «Γνωριμία με “το Κρητικό Καλάθι”, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, μαθήματα μαγειρικής με παραδοσιακές Κρητικές συνταγές, οινογευσία, κρητικό πρωινό στην αυλή, ελληνικός καφές και παραδοσιακό κέρασμα». Τα προγράμματα και οι ξεναγήσεις προσφέρονται στα αγγλικά και στα γαλλικά ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6979552591 και στη διαδικτυακή διεύθυνση info@cretangastronomycenter.com www.cretangastronomycenter.com και facebook/CretanGastronomyCenter
Δείτε επίσης:
Εστίαση: Κατεβάστε την εφαρμογή για επαλήθευση εμβολιασμού των πελατών
FODMAPs στα τρόφιμα: η νέα προσέγγιση στην διατροφή
Κουζίνα φάντασμα: Η νέα παγκόσμια τάση στις επιχειρήσεις εστίασης
ΕΕ: Οι αναθεωρημένοι κανόνες μετά από μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις
Εξαγωγές τροφίμων: Πως να μην πέσετε θύμα απάτης
Καύσωνας: 7 τρόφιμα που ενυδατώνουν. Ανάμεσά τους και το τζατζίκι!
Μοντέλο προσομοίωσης ανάπτυξης Clostridium botulinum σε τρόφιμα