Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε αλλαντικά της μεγαλύτερης εταιρείας χοιρινού στην Ευρώπη– Πρόσφατα είχε καταδικαστεί για Greenwashing

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε αλλαντικά της μεγαλύτερης εταιρείας χοιρινού στην Ευρώπη– Πρόσφατα είχε καταδικαστεί για Greenwashing
spot_img

Η πρώτη ύλη του μολυσμένου μπέικον είναι προέλευσης Πολωνίας.

Η Αρχή ασφάλειας τροφίμων της Δανίας εξέδωσε ειδοποίηση ανάκλησης για το μπέικον γαλοπούλας της εταιρείας Danish Crown λόγω παρουσίας σαλμονέλας στην πρώτη ύλη του προϊόντος. Οι αρχές συνέστησαν στους καταναλωτές να απορρίψουν το προϊόν “The Green Butcher Turkey Bacon” των 100 γρ με ημερομηνία Best before 30.04.2024 και 01.05.2024 και Κωδικό EAN: 5707196309232, που έχει πουληθεί από τα σουπερμάρκετ COOP και Netto. Η πρώτη ύλη προέρχεται από εταιρεία της Πολωνίας.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα είναι διάρροια, κοιλιακό άλγος, πυρετός, πονοκέφαλος και πιθανώς ναυτία και έμετος. Η ασθένεια μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως αρκετές εβδομάδες.

 Η Danish Crown είναι μια δανέζικη εταιρεία τροφίμων,  ο μεγαλύτερος εξαγωγέας χοιρινού κρέατος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη. Ο όμιλος Danish Crown είναι επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στην Ευρώπη. Ανήκει σε περισσότερους από 6.000 Δανούς αγρότες και απασχολεί περίπου 26.600 υπαλλήλους σε 89 εγκαταστάσεις παραγωγής, 40 αποθήκες και 38 γραφεία σε 30 χώρες, με κύκλο εργασιών περίπου 60 δισεκατομμύρια κορώνες DKK.

Πρόσφατα η Danish Crown, καταδικάστηκε για παραπλανητικούς περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς. Η υπόθεση αφορά σε μία εκστρατεία μάρκετινγκ του 2020, στην οποία σύμφωνα με οικολογικές οργανώσεις, έδωσε την εσφαλμένη εντύπωση ότι η κατανάλωση χοιρινού κρέατος είναι καλή για το κλίμα. Κρέας και αλλαντικά της εταιρείας πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο