Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαρώνει το Campylobacter στη Σουηδία. Νέα κρούσματα σε μονάδα ηλικιωμένων

ΑρχικήΝέαΣαρώνει το Campylobacter στη Σουηδία. Νέα κρούσματα σε μονάδα ηλικιωμένων
spot_img

cibum team

Πολλοί ηλικιωμένοι που διαμένουν στη δομή Allégården του δήμου Sunne της Σουηδίας, παρουσίασαν συμπτώματα καμπυλοβακτηρίωσης, μεταξύ 18 και 27 του περασμένου Αύυγούστου.

 Η Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων, Livsmedelsverket κλήθηκε πολύ αργά για έλεγχο και έτσι δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί το φαγητό που μοιράστηκε εκείνες τις ημέρες στους ηλικιωμένους. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα, για το εάν οι λοιμώξεις οφείλονται στ τρόφιμα που καταναλώθηκαν, στον κακό χειρισμό στην κουζίνα ή λόγω έλλειψης υγιεινής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο είχαν δημοσιοποιηθεί στοιχεία που έκαναν λόγο για εβδομαδιαία κρούσματα στη χώρα έως και 200 την εβδομάδα! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κτηνιατρικού Ινστιτούτου (SVA), είχε προηγηθεί αύξηση του Campylobacter στο ζωικό κεφάλαιο κρεατοπαραγωγής.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι λοιμώξεις συνδέονται με το ωμό κρέας κοτόπουλου, γεγονός που καθιστά πιθανό ότι η αυξημένη παρουσία Campylobacter στα κοτόπουλα είναι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Σουηδικό οργανισμό Υγείας Folkhälsomyndigheten. Συνολικά στο 2020 αναφέρθηκαν, 3.434 περιπτώσεις Campylobacter σε ολόκληρη τη Σουηδία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο