cibum team
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το Ενδιάμεσο Κείμενο για το νέο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Με συνέπεια, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε στην ολοκλήρωση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027, το οποίο θέτουμε σε δημόσιο διάλογο προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του πρωτογενή μας τομέα τους όρους της δίκαιης, βιώσιμης, πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της ελληνικής γεωργίας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο, το οποίο παρουσιάσθηκε στην 5η συνδιάσκεψη διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, συνοψίζονται τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα προετοιμασίας του Στρατηγικού Σχεδίου, τα οποία προέκυψαν από την εκτεταμένη διαβούλευση με τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς μέσα από τις σχετικές ημερίδες σε κάθε Περιφέρεια, τις θεματικές ομάδες και τις έρευνες πεδίου.
Επίσης, περιλαμβάνεται η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης της ελληνικής γεωργίας (SWOT Ανάλυση), ο προσδιορισμός και η ιεράρχηση των διαπιστωμένων αναγκών, η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική για την δημιουργία ενός νέου παραγωγικού οικονομικού μοντέλου, καθώς και το πλαίσιο των παρεμβάσεων των δύο πυλώνων της νέας ΚΑΠ που θα υπηρετήσουν την συγκεκριμένη στρατηγική.
Γιώργος Βάρσος: Οι “πικρές” στιγμές της γλυκιάς ιστορίας της θρυλικής οικογένειας των ζαχαροπλαστών
Αυξήσεις στην τιμή των ζυμαρικών λόγω της αυξανόμενης τιμής σκληρού σίτου.
Νέο Βιβλίο: Qualitative Analysis of Food Products
H Ελλάδα χάνει τη μάχη και για το ελληνικό γιαούρτι
Vertical Farming: Γιατί λένε οι ειδικοί πως ήρθε για να μείνει;
Βρετανία: Κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών σε αγρόκτημα
Δεκάδες παιδιά με τροφική δηλητηρίαση από κολατσιό σε κυλικεία
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τα νέα σήματα πιστοποίησης AGRO
Το καινοτόμο κριτσίνι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τα εργοστάσια τροφίμων του μέλλοντος.
Η παγκόσμια εξάπλωση της Salmonella enteritidis μέσω των πουλερικών
e – supermarket: πρώτος στο μυαλό των καταναλωτών ο Σκλαβενίτης