cibum team
Ο Καναδάς που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής σκληρού σίτου στον κόσμο, τον Ιούλιο επλήγη από ξηρασία και καύσωνα, με αποτέλεσμα μειωμένη παραγωγή που οδήγησε σε υπέρογκη αύξηση της τιμής του η οποία θα μετακυλιστεί στις εταιρείες παρασκευής ζυμαρικών.
Τις επιπτώσεις υφίστανται ήδη οι Ιταλοί, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ζυμαρικών.
«Η οικογένειά μας ασχολείται με αυτήν την επιχείρηση εδώ και 110 χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχουμε ζήσει μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε ο Giuseppe Ferro, διευθύνων σύμβουλος της La Molisana SpA , από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ζυμαρικών στη χώρα, σε συνέντευξή του στο Il Sole 24.
Σύμφωνα με τον Ferro, οι μεγάλοι παραγωγοί ζυμαρικών σπεύδουν ήδη να αποθηκεύσουν σιτηρά, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν έως και δύο χρόνια. Προσθέτει όμως πως το σιμιγδάλι σιταριού, το οποίο είναι απαραίτητο για την παρασκευή ζυμαρικών, δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα. Η έλλειψη έχει ήδη αντίκτυπο στο κόστος παραγωγής και θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών λιανικής πριν από τα Χριστούγεννα, πρόσθεσε ο Ferro.
Το σκληρό σιτάρι χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών. Η ξηρασία και η ζέστη συνέχισαν να πλήττουν τη συγκομιδή σιταριού τον Ιούλιο στον Καναδά, τον μεγαλύτερο προμηθευτή σκληρού σίτου στον κόσμο, μήνες μετά τον σκληρό χειμώνα που έπληξε τις Ρωσικές καλλιέργειες. Οι αποστολές σιτηρών από τα λιμάνια του Καναδά υποχώρησαν κατά 41% την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι.
Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις επιπτώσεις που είχαν οι έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού στις ευρωπαϊκές καλλιέργειες.
Πηγή: Bloomberg
Vertical Farming: Γιατί λένε οι ειδικοί πως ήρθε για να μείνει;
Δεκάδες παιδιά με τροφική δηλητηρίαση από κολατσιό σε κυλικεία
Διάθεση και υγρασία: Η άσχημη ψυχολογική διάθεση οφείλεται στην υψηλή υγρασία των τελευταίων ημερών;
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τα νέα σήματα πιστοποίησης AGRO
Το καινοτόμο κριτσίνι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τα εργοστάσια τροφίμων του μέλλοντος.
Η παγκόσμια εξάπλωση της Salmonella enteritidis μέσω των πουλερικών
ΣΔΑΤ: Ο ρόλος της διοίκησης και τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης.
Σχέδιο εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλάζουν οι διαδικασίες ελέγχων και πληρωμών
e – supermarket: πρώτος στο μυαλό των καταναλωτών ο Σκλαβενίτης