Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυξήσεις στην τιμή των ζυμαρικών λόγω της αυξανόμενης τιμής σκληρού σίτου.

ΑρχικήΝέαΑυξήσεις στην τιμή των ζυμαρικών λόγω της αυξανόμενης τιμής σκληρού σίτου.
spot_img

cibum team

Ο Καναδάς που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής σκληρού σίτου στον κόσμο, τον Ιούλιο επλήγη από ξηρασία και καύσωνα, με αποτέλεσμα μειωμένη παραγωγή που οδήγησε σε υπέρογκη αύξηση της τιμής του η οποία θα μετακυλιστεί στις εταιρείες παρασκευής ζυμαρικών.

Τις επιπτώσεις υφίστανται ήδη οι Ιταλοί, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ζυμαρικών.

«Η οικογένειά μας ασχολείται με αυτήν την επιχείρηση εδώ και 110 χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχουμε ζήσει μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε ο Giuseppe Ferro, διευθύνων σύμβουλος της La Molisana SpA , από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ζυμαρικών στη χώρα, σε συνέντευξή του στο Il Sole 24.

Σύμφωνα με τον Ferro, οι μεγάλοι παραγωγοί ζυμαρικών σπεύδουν ήδη να αποθηκεύσουν σιτηρά, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν έως και δύο χρόνια. Προσθέτει όμως πως το σιμιγδάλι σιταριού, το οποίο είναι απαραίτητο για την παρασκευή ζυμαρικών, δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα. Η έλλειψη έχει ήδη αντίκτυπο στο κόστος παραγωγής και θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών λιανικής πριν από τα Χριστούγεννα, πρόσθεσε ο Ferro.

Το σκληρό σιτάρι χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών. Η ξηρασία και η ζέστη συνέχισαν να πλήττουν τη συγκομιδή σιταριού τον Ιούλιο στον Καναδά, τον μεγαλύτερο προμηθευτή σκληρού σίτου στον κόσμο, μήνες μετά τον σκληρό χειμώνα που έπληξε τις Ρωσικές καλλιέργειες. Οι αποστολές σιτηρών από τα λιμάνια του Καναδά υποχώρησαν κατά 41% την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις επιπτώσεις που είχαν οι έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού στις ευρωπαϊκές καλλιέργειες.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο