Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συναγερμός στην Ιταλία – Ανακαλούνται δεκάδες μάρκες έτοιμες σαλάτες με μολυσμένο μαρούλι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣυναγερμός στην Ιταλία – Ανακαλούνται δεκάδες μάρκες έτοιμες σαλάτες με μολυσμένο μαρούλι
spot_img

22 μάρκες έτοιμες σαλάτες είναι μολυσμένες με το βακτήριο L. monocytogenes.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε την ανάκληση από την αγορά πολλών ειδών και επωνυμίας, συσκευασιών σαλάτας που περιέχουν μαρούλι iceberg και πωλούνται από όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας. Το μαρούλι είναι μολυσμένο με το παθογόνο βακτήριο Listeria monocytogenes. Όλες οι μολυσμένες σαλάτες παράγονται από την εταιρεία Ortoromi Società Cooperativa Agricola στο Salermo.

Το μαρούλι Iceberg ανάμεσα στα φυλλώδη λαχανικά είναι επιρρεπές σε μόλυνση με τροφιμογενή παθογόνα, θέτοντας σε κίνδυνο τη μικροβιακή ασφάλεια των τροφίμων. Η Listeria monocytogenes ( L. monocytogenes ) είναι ένα εξαιρετικά θανατηφόρο παθογόνο που μπορεί να επιβιώσει και να πολλαπλασιαστεί σε φυλλώδη λαχανικά .

 Η Listeria monocytogenes είναι ένα τροφιμογενές παθογόνο που ανησυχεί τους παραγωγούς έτοιμων προς κατανάλωση τροφίμων RTE λόγω της ευρείας κατανομής του στο περιβάλλον και της ικανότητάς του να επιβιώνει σε θερμοκρασίες ψύξης σε χαμηλά επίπεδα. Το L. monocytogenes έχει επίσης την ικανότητα να επιβιώνει σε υγρά περιβάλλοντα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σημαντική μείωση του μικροβιακού φορτίου.

Πρόκειται για τα προϊόντα

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο