Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνειδητοποιημένοι καταναλωτές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σύστημα διατροφικής επισήμανσης Nutriscore – Της Ντίας Χωραφά*

ΑρχικήΝέαΣυνειδητοποιημένοι καταναλωτές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σύστημα διατροφικής επισήμανσης Nutriscore - Της Ντίας Χωραφά*
spot_img

Διατροφική πολιτική, προαγωγή της δημόσιας υγείας και το σύστημα διατροφικής επισήμανσης Nutri-score.

Με αφορμή  τις εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ για το θέμα της επικείμενης εναρμονισμένης διατροφικής επισήμανσης στο μπορστινό μέρος της συσκευασίας των τροφίμων που διακινούνται στην ΕΕ, η Αφεντία Ευδοκία Χωραφά LL.M EU Law, δίνει μία συνολική εικόνα για το θέμα του Nutriscore. Η ειδική στη νομοθεσία τροφίμων  ενημερώνει μέσω του Cibum για το πώς αντιμετωπίζεται πλέον το Nutriscore σε Πορτογαλία, Γαλλία και σε όσες χώρες το έχουν υιοθετήσει αλλά και τι γίνεται σε όσες αντιστέκονται σταθερά και σθεναρά, όπως η Ιταλία.

Στην ανάλυση της κ. Χωραφά επιχειρείται επισκόπηση:

α) της ισχύουσας νομοθεσίας ΕΕ και προπαρασκευαστικών εργασιών για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας σχετικά με εναρμονισμένη υποχρεωτική διατροφική επισήμανση FoPNL,

β) νομοκανονιστικών παρεμβάσεων σε επίπεδο κρατών μελών ΕΕ, που έχουν υιοθετήσει το Nutri-score,

γ) «διορθώσεων» που έχουν συντελεστεί στο Nutri-score και των κύριων επικρίσεων για το σύστημα (με ξεχωριστή αναφορά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα ελαιοκομίας και τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ), και τέλος

δ) σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, συνοπτική παρουσίαση θέσεων αρμόδιων αρχών και φορέων, και ευρημάτων μελέτης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο